John C. Maxwell – Uneori castigi, uneori pierzi, inveti

“Viata unei persoane de succes inseamna o perpetua tranzitie. Asemenea oameni nici macar nu iau in calcul posibilitatea de a sta pe loc. Timpul se misca rapid. Nu il putem opri – nici pe el, nici efectele sale. Trebuie sa facem schimbari, iar adversitatile pot fi adesea un factor declansator. James Allen scria: „Lasati o persoana sa jubileze in momentul in care se confrunta cu obstacole, fiindca inseamna ca a atins finalul unei perioade de indiferenta sau nebunie, iar acum este hotarata sa isi dedice toata energia si inteligenta astfel incat sa se puna cat mai bine in valoare si sa identifice un drum mai bun; astfel, puterile dinauntrul lui striga dupa o libertate mai mare, dar si pentru o raza de actiune mai ampla.”

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 791260.jpg

5. Adversitatile aduc cu sine atat beneficii, cat si suferinta daca ne asteptam la ele si ne pregatim in acest sens

In filmul Black Hawk Down, un camion plin cu raniti americani se opreste in mijlocul unei strazi, unde gloantele somalezilor zburau in toate directiile. Ofiterul responsabil de acel transport ii spune soldatului sa mearga mai departe.
„Nu pot”, ii spune acesta. „M-au nimerit.”
„Pe toti ne-au impuscat”, ii raspunde ofiterul.
„Ridica-te si condu mai departe!”
Fiecare dintre noi ar trebui sa ne asteptam si la suferinta, fiindca face parte din viata. Intrebarea este daca ii vom permite sa ne blocheze din ceea ce ne dorim sau ar trebui sa facem.
Nimeni nu spune vreodata: „Vreau sa iau medalia de argint.” Sportivii, antrenorii si fanii incearca intotdeauna sa ocupe locul intai. De ce? Fiindca aurul reprezinta tot ce e mai bun. Daca esti dispus sa induri suferinta inerenta competitiei, de ce sa nu concurezi astfel incat sa castigi?
Oamenii de succes se asteapta sa experimenteze si suferinta atunci cand se confrunta cu adversitatile. Se pregatesc in acest sens, in sensul ca isi propun sa aiba ceva de castigat de pe urma lor. Fred Smith a spus la un moment dat: „L-am ascultat pe Bob Richards, medaliatul cu aur la Olimpiada, intervievandu-i pe tinerii care castegasera si ei aurul la intrecerile olimpice. Ii intreba: <<Cum ai procedat atunci cand ai inceput sa suferi?>> Fred subliniaza faptul ca nici unul dintre ei nu a parut surprins de intrebare. Se asteptau sa apara si neplaceri- si aveau si o strategie in acest sent. Asa cum a rezumat Bob Richards:”Nu vei castiga niciodata medalia de aur fara suferinta si efort”.


Recomandare de carte – John C. Maxwell – Uneori castigi, uneori pierzi, inveti – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.