Ioan Slavici – Moara cu noroc. Popa Tanda. Budulea Taichii ed.2017

Colectia „Marii Clasici” subsumeaza textele autorilor pe care istoria literaturii romane i-a transformat in mituri fundamentale. Un demers simbolic care a convertit lectura acestora constrangere placuta… Pentru a iesi din acest paradox, am insotit fiecare dintre capodopere cu o fisa de portofoliu, ilustrata cu imagini inedite din viata si opera autorului, si un dosar critic care cuprinde un studiu introductiv si o selectie a celor mai inspirate fragmente de analize si comentarii literare.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 1166498.jpg
Istoria literaturii romane din secolul al XIX-lea inregistreaza prin Ioan Slavici extinderea ariei de existenta a geografiei culturale nationale. Articolele publicistice, Novelele din popor si romanul Mara infrunta posteritatea, fiind unele dintre expresiile spiritualitatii romanesti.
In evolutia prozei epice romanesti, Ioan Slavici este cel care face trecerea de la „ideea de taran” la aceea de taran ca tipologie umana intrinsec definita, in concordanta cu ceea ce Mihai Eminescu numea poporului romanesc”. – Lucian Pricop


Recomandare de carte – Ioan Slavici – Moara cu noroc. Popa Tanda. Budulea Taichii ed.2017 – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.