Henrik Fexeus – Arta de a citi gandurile

Impresiile senzoriale preferate sunt legate de anumite atribute fizice. Aş vrea să precizez că cele de mai jos reprezintă generalizări. Ele sunt cele mai evidente la persoanele cu simţuri primare extrem de dominante, dar funcţionează destul de bine ca tipar al unei prime impresii despre o persoană, până să o observaţi mai indeaproape.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 833145.jpg

Oamenii foarte vizuali sunt deosebit de preocupaţi de cum arată lucrurile şi ei inşişi. Sunt extrem de atenţi la culori, forme şi lumini. O persoană foarte vizuală are un ritm alert. intrucât imaginile vin mai repede decât cuvintele, o persoană vizuală trebuie să vorbească repede ca să ţină pasul şi adesea are o voce clară şi destul de puternică. Ritmul alert cu care vorbeşte o face să respire mai repede, din capul pieptului, pentru că nu are timp mă se odihnească aşa cum trebuie. Limbajul corpului urmează ritmul cuvintelor şi este rapid şi agitat. Dat fiind că memoria vizuală este activată prin ridicarea privirii, persoanele vizuale au adesea ochii in acea poziţie, deşi de obicei au grijă să păstreze contactul vizual cu persoana cu care vorbesc.
Deseori, la şcoală, profesorii le spun copiilor vizuali care Incearcă să găsească un răspuns la intrebarea lor: „Răspunsul nu se aflâ in tavan!”. Sigur, dacă sunt obligaţi să privească drept in faţă, nu vor găsi răspunsul.
O persoană extrem de tonală sau auditivă gândeşte in acelaşi rItm în care vorbeşte. Acest lucru Inseamnă că are un tempo mai icent decât o persoană vizuală. Mişcările sale sunt concentrate, dar Intr-un mod relaxat, şi adesea face gesturi în zona mediană. Dat fiind că foloseşte amintiri auditive când gândeşte, este uşor dIstrasă de zgomote. Dacă incepeţi să vorbiţi cu o persoană tonală, care incearcă să priceapă ceva, aceasta Işi pierde şirul gindurilor. Spre exemplu, dacă cineva vorbeşte cu mine In timp ce număr linguriţele de cafea, cu siguranţă incurc proporţiile. “


Recomandare de carte – Henrik Fexeus – Arta de a citi gandurile – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.