R.J. Palacio – Cartea lui Julian

Cartea lui Julian vine in completarea povestii din Minunea, roman pentru copii aflat pe locul I in lista de bestselleruri New York Times si castigator al premiilor Mark Twain si Junior Young Reader’s Choice.

Julian, Jack si Charlotte sunt chemati de domnul director Tushman sa-i prezinte locul viitorului lor coleg. Numai ca nou-venitul nu este un copil obisnuit: August Pullman este un baiat cu serioase probleme cranio-faciale, care a trecut prin multe interventii chirugicale.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 13227469.jpg

Venirea lui tulbura apele la scoala Beecher, iar Julian are o atitudine ostila inca din prima zi. Desi in Minunea povestea era spusa din sase perspective diferite, nu exista si versiunea lui Julian. Pana acum, cand R.J. Palacio ii ofera dreptul la replica si aflam cum a trait el intalnirea cu Auggie, de ce s-a purtat urat si daca e sau nu posibila o impacare intre cei doi.

Desi cartea incepe destul de previzibil, povestea lui Julian e plina de suprize care scot in evidenta tema principala a cartii – compasiunea. Insa nu doar compasiunea pentru victima, ci si pentru agresor. Cand vor afla motivele pentru care Julian se comporta asa, copiii vor invata o lectie importanta despre cum este sa te pui in pielea altcuiva. – School Library Journal

 Cititorii il stiu pe Julian ca agresor a lui Auggie, baiatul cu probleme cranio-faciale, dar in aceasta carte afla ca el nu este un personaj alcatuit doar din alb si negru, ci mai degraba din nuante de gri… Palacio este o autoare pe care iti face mereu placere sa o citesti. Cartea lui Julian pare a fi desprinsa din Minunea, ceea ce inseamna ca vine perfect in completarea acesteia. – Booklist.


Recomandare de carte – R.J. Palacio – Cartea lui Julian – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.