Shaun Bythell – Jurnalul unui librar

Cand Bythell, orgoliosul patron al celui mai mare magazin de carti vechi din Scotia si ­a infiintat, in 2010, pagina de Facebook, a hotarat, in mod premeditat, sa se concentreze asupra comportamentului clientilor.

Acest jurnal, tinut timp de un an, nu face altceva, ba chiar mai aduce si alte personaje pitoresti in colimatorul autorului. Desi este cutremurator de amuzanta, cartea aceasta contine si un miez mai mult decat serios: este o scrisoare furibunda din linia intai a luptei dintre proprietarii micilor afaceri cu carti si giganti precum Amazon.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 20784765.jpg

Meseria de librar cere o rabdare de fier. Bythell face si el ce poate, dar nu-i iese intotdeauna. – The Independent

Jurnalul unui librar este o carte amuzanta si plina de caldura (spre deosebire de magazinul autorului) si merita sa devina unul dintre acele bestselleruri care-­l irita pe Bythell atat de mult. – Mail on Sunday

Trebuie neaparat sa cumparati cartea asta si, cu riscul de a fi bruscati sau insultati, luati­-o de la un librar adevarat! – Sunday Express

Shaun Bythell este din 2001 proprietarul magazinului de carti vechi The Bookshop din Wigtown, cel mai mare magazin de acest fel din Scotia.

In 2010 a infiintat pagina de Facebook a magazinului, unde posteaza observatii acide legate de intrebarile stupide, trasnite sau comentariile rauvoitoare ale clientilor sai. Jurnalul unui librar (2018) este prima lui carte, unde relateaza evenimentele cotidiene din viata unui librar, care arata total diferit de versiunea idilica pe care o avem cu totii in minte. In 2019 a publicat o a doua parte a memoriilor sale, The Confessions of a Bookseller.


Recomandare de carte – Shaun Bythell – Jurnalul unui librar – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.