Kristin Hannah – Aleea cu licurici

“Documentarul fu transmis pe post doua saptamani mai tarzlit, si pana si Kate, care era obisnuita cu succesele uimitoare ale lui Tully, fu luata prin surprindere de reactia publicului. Se declansa o adevarata isterie in presa. Ani de zile, Tully fusese vazuta pe ecran drept profesionista desavarsita, spirituala, care urmarea subiectele si relata despre ele cu detasare de jurnalist.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este a21051fb-d71a-4ccb-8aab-ad382363d36c

Acum, publicul afla cum fusese dezamagita si abandonata. Vazura dincolo de jurnalist femeia din interior, si nu conteneau cu comentariile la adresa ei. Sintagma auzita cel mai des era: exact ca mine.

Inainte de documentar, publicul o respecta pe Tully Hart. Dupa acesta, o adora de-a dreptul. Aparu pe copertile revistelor People si Us in aceeasi saptamana. Documentarul – si fragmente din el – fu difuzat si redifuzat in emisiunile de stiri si divertisment. Se parea ca America nu se putea satura de Tully Hart.Dar in timp ce toata lumea o privea pe Tully si trista ei intalnire cu mama instrainata, Kate sesiza cu totul altceva in acele imagini, si urmarea acest lucru la fel de obsesiv.

Nu putu sa nu remarce felul in care Johnny o privise pe Tully la final, dupa ce fusese descoperita disparitia lui Cloud, felul in care se dusese la ea si o luase in brate.

Pe langa asta, mai era si schimbul de cuvinte rostite incet pe care Tully si Johnny il avusesera la Sunshine Farms. Cand editasera materialul, taiasera acest moment si introdusesera un cadru de umplutura cu comunitatea, dar Kate nu putea sa nu se intrebe ce isi spusesera oare cei doi.

Le studie limbajul trupului cu ochi de specialist, dar in cele din urma ramase cu ceea ce avusese de la bun inceput: doi vechi prieteni, lucrand impreuna la un documentar emotionant, si o sotie care isi facuse mult timp griji din cauza lor.

Asa ar fi trebuit sa se incheie totul. Daca nu s-ar mai fi intamplat inca ceva, Kate ar fi alungat vechile ei gelozii si le-ar fi dat uitarii din nou, la fel cum o facuse de atatea alte zeci de ori de-a lungul anilor.

Dar ceva se intamplase.

Syndiworld, a doua cea mai mare companie sindicalizata din lume, vizionase documentarul si ii oferise lui Tully propria emisiune de o  ora, din care avea sa fie detinatorul pachetului majoritar de actiuni.

Ideea schimba din temelii lumea lui Tully, ii oferi o modalitate de a fi ea insasi in fata aparatului de filmat, de a arata lumii cine e si ce simte cu adevarat. Gata si cu zilele care incepeau la trei dimineata. In clipa in care auzi ideea, spuse ca este exact ceea ce ii trebuia, dar chiar si asa, pusese doua conditii: prima, trebuiau sa filmeze in Seattle; a doua, John Ryan trebuia sa fie producatorul ei. Pe nici una din ele nu se sinchisise sa o discute cu prietenii ei.

Kate si Johnny sedeau pe prispa din spatele casei, de vorba la un pahar dupa o zi lunga, cand primisera primul telefon.

Johnny rasese de oferta lui Tully, spunandu-i sa gaseasca un producator specializat in primadone.

Apoi Tully mentiona un salariu cu multe cifre. Doua zile mai tarziu, era mai mult decat sigur ca lui Kate nu-i venea sa rada. Ea si Johnny erau in camera de zi, incercand sa nu ridice vocea, pentru ca toti copiii dormeau. Tully se intorsese la New York, fara indoiala lipita de telefon sa vada daca si de data asta lucrurile se faceau cum dorea ea.

– Nu stiu de ce te certi cu mine pe chestia asta, Katie, spuse Johnny, plimbandu-se prin fata ferestrei. Ne va schimba viata.

– Dar ce are viata noastra de acum?

– Tu intelegi cati bani ne ofera? Am putea achita casa si trimite copiii la medicina la Harvard.”


Recomandare de carte – Kristin Hannah – Aleea cu licurici – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.