Horia Corches – Istoria lui Razvan

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi daca ai putea trece granitele timpului?

Daca ai putea calatori in trecut, daca ai putea intalni eroi sau oameni simpli din alte vremuri, ce i-ai intreba? Ce ai vrea sa afli de la ei? 

Ai vrea sa te invete cum sa castigi mereu competitiile cu colegii tai? Sau ai vrea, mai degraba, sa-ti dezvaluie secretele magice ale iubirii?

Ai vrea sa-ti ofere putere, inteligenta, viclenie? Sau, poate, intelepciune?

Si, daca ai putea invata din trecut, cum crezi ca ar arata viitorul tau? 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 11780156.jpg

Toate aceste intrebari sunt si ale lui Razvan. El cauta raspunsuri pentru ele in vremuri trecute, vorbind cu soldati din Antichitate, cu artisti renumiti, cu voievozi, fiind martor la lupte si momente memorabile din istoria romanilor. Istoria lui este, poate, si a ta! Afla-i secretele, pentru a putea sa-ti raspunzi si intrebarilor tale!

Fragment din cartea “Istoria lui Razvan” de Horia Corches

“Dar cum sa aflu, cum sa ma apropiu, cum sa iscodesc, fara a fi in pericol? Pentru ca acolo unde se taie capete nu prea e de stat si de privit! Brrrrrrrrrr! O clipa m-am gandit ca as putea sa intervin si sa il salvez, dar mi-am adus aminte de filmele cu calatoriile in timp si zau ca mie IMI PLACE prezentul meu, nu l-as vrea schimbat sau, Doamne fereste!, imagineaza-ti o schimbare a intregii istorii. Prin care eu n-as mai EXISTA!!!!!!!! Pffff! Greu de indurat pentru gandul meu! Nu prea stiam cum sa procedez, unde sa ma… arunc in trecutul acesta tumultuos. Ce zici, tu unde te-ai fi aruncat?

Citisem in caietul Bunucului ca Mihai, ajutat de trupele unui general, Basta, recucerise Transilvania de la Sigismund Bathory. Cucerise si Tara Romaneasca, de la Simion Movila. Acest Basta, din cate am inteles, era subordonat lui Rudolf al II-Iea, imparatul Imperiului Habsburgic. Rudolf ii ceruse initial lui Basta sa-l ajute pe Mihai, caci nu-i placea prietenia lui Bathory cu polonezii si cu turcii. Dar se pare ca, pe ascuns, cei doi erau intelesi ucida si pe Mihai. Probabil de teama ca acesta sa nu pretinda doar pentru el tarile romanesti. Iar Basta voia el conducerea Transilvaniei…

Muream de curiozitate. Trebuia sa vad cum s-a intamplat. Iti dai seama ca suna a film horror. Cu sange mult. M-am tot gandit si, in cele din urma, am hotarat sa ma ascund undeva in spatele cortului domnului Mihai. Cu gandul ca poate vad ceva prin vreo deschizatura. Sau macar aud ce se intampla inauntru. Zis si facut!”


Recomandare de carte – Horia Corches – Istoria lui Razvan – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.