Jeff Keller – Atitudinea este totul

“Cat despre mine, atunci cand cineva ma intreaba “Ce mai faci?”, de obicei raspund “Grozav!” Acest raspuns proiecteaza o atitudine pozitiva asupra celeilalte persoane si pe masura ce il repet ma simt din ce in ce mai grozav! 

Alatura-te grupului pozitiv! Ai avut ocazia sa revezi cateva raspunsuri tipice pentru fiecare categorie — negative, mediocre si pozitive. Tu pe care dintre ele le folosesti cel mai des? Ce raspunsuri folosesc prietenii si persoanele din familia ta? 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 1254529.jpg

Daca te afli printre cei care dau raspunsuri negative sau mediocre, iti sugerez sa incerci imediat sa iti revizuiesti replicile si sa te alaturi grupului pozitiv. Motivele sunt evidente. Cand esti intrebat “Ce mai faci?” si spui “Groaznic” sau “Nu prea rau”, fiziologia iti este afectata negativ. Ai tendinta sa-ti lasi umerii si capul in jos, avand o infatisare abatuta. 

Ce crezi ca se intampla cu emotiile tale? Te simti mai bine dupa ce ai spus ca iti merge ingrozitor? Desigur ca nu. Te simti chiar si mai napastuit, pentru ca gandurile si cuvintele negative genereaza sentimente negative si, intr-un final, rezultate negative. 

Numai de tine depinde sa-ti schimbi acest mod de a reactiona. Chiar daca circumstantele din viata ta te indreptatesc sa spui ca iti merge ingrozitor — poate ca nu s-a finalizat o afacere pe care contai sau poate ca copilul a luat note proaste la scoala — atitudinea ta mohorata nu va imbunatati cu nimic situatia. In plus, raspunsul tau negativ sau mediocru are un efect neplacut si asupra celorlalti; ei se simt descurajati prin simplul fapt ca se afla in preajma ta si asculta cuvintele tale pesimiste. 

Formeaza-ti un obicei nou! Daca toate aceste consecinte negative sunt rezultatul cuvintelor tale, de ce continui sa le folosesti?”


Recomandare de carte – Jeff Keller – Atitudinea este totul – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.