C.S. Lewis – Cronicile din Narnia Vol.1: Nepotul magicianului

“- Si cu asta, zise Aslan, Narnia a fost intemeiata. De-acum incolo, trebuie sa ne-ngrijim sa ramana un loc sigur. Pe cativa dintre voi o sa mi-i fac sfetnici. Apropie-te, tu, Piticule-sef, si tu, Zeu al raului, si tu, Stejarule, si tu, Bufnitoiule, si voi, Corbilor, si tu, Elefantule. Trebuie sa vorbim. Fiindca desi lumea noastra inca n-a-mplinit cinci ore, avem deja un rau care-a patruns in ea.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 962696.jpgCreaturile pe care Leul le numise se apropiara de el si pornira impreuna spre rasarit. Ceilalti incepura sa vorbeasca, spunand lucruri precum: „Ce-a zis c-a patruns in lumea noastra?” „Un Hau.” „Ce-i ala Hau?” „Ba nu, n-a spus Hau, a spus Tau.” „Pai bine, si asta ce e?”
– Uite ce-i, ii zise Digory lui Polly, trebuie sa ma duc dupa el. Dupa Aslan – ma rog, dupa Leu. Trebuie neaparat sa vorbesc cu el.
– Dar crezi ca putem? intreba Polly. Eu, una, n-as avea curaj.
– Eu trebuie sa am, spuse Digory. E despre mama. Daca exista cineva care sa poata sa-mi dea ceva care s-o ajute sa se faca bine, el e.
– Vin si eu cu voi, zise Vizitiul. Imi place nevoie mare cum arata ala. Plus ca nu cred sa sara alelalte jivine pe noi. Plus ca vreau sa-i spun vreo doua lu’ Capsunel.
Prin urmare, cei trei pasira semet – sau pe cat de semet putura – spre liota de animale. Creaturile erau atat de prinse cu vorbitul intre ele si cu imprietenitul, incat nu-i observara pe cei trei oameni pana cand ajunsera foarte aproape; de asemenea, nu-l auzira pe unchiul Andrew, care tremura pe loc ceva mai departe, in cizmele lui cu tinte, si striga (dar nici pe departe din rarunchi):
– Digory! Intoarce-te! Intoarce-te imediat, cand iti spun. N-ai voie sa mai faci niciun pas.”


Recomandare de carte – C.S. Lewis – Cronicile din Narnia Vol.1: Nepotul magicianului – pret redus pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.