Paul Johnson – Creatorii. De la Chaucer și Dürer la Picasso și Disney

După bestsellerul Intelectualii, Paul Johnson ne propune un volum despre destinul unor oameni care s-au remarcat prin talent și originalitate. În acest demers al explorării creativității, publicistul englez se oprește asupra unor nume de referință din domenii variate: Chaucer, Shakespeare, Dürer, Pugin, Viollet-le-Duc, Bach sau Disney. Pleiada este completată de Mark Twain, americanul plin de haz care știa să se facă iubit de public când povestea o anecdotă, Victor Hugo, un geniu prolific cu o viață amoroasă tumultuoasă, sau T.S.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este creatorii-de-la-chaucer-si-durer-la-picasso-si-disney-produs_imagine_new.jpg

Eliot, ultimul mare poet al modernităţii. Nu sunt uitate nici doamnele secolului al XIX-lea: Jane Austen, Madame de Staël sau George Sand, care, în pofida epocii lor, reușesc să se impună în lumea literelor. Artele plastice sunt reprezentate de Pablo Picasso, cu noua sa perspectivă vizuală, de peisagistul William Turner sau de excentricul Katsushika Hokusai. Bunul-gust și rafinamentul își găsesc expresia în creațiile lui Dior, Balenciaga și Tiffany.
Scrisă într-un stil fluid și limpede, cartea lui Paul Johnson ne înfățișează diversele fațete ale existenței marilor creatori, lăsându-ne să anticipăm volumul următor al acestei trilogii, pe care Paul Johnson îl va dedica eroilor.


Recomandare de carte – Nathaniel Hawthorne – Paul Johnson – Creatorii. De la Chaucer și Dürer la Picasso și Disney – pret redus pe Cartepedia.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.