Maria Carolina Maia – Hora cu noduri a vieţii

Carte de succes în Brazilia, cronică a târgului pescăresc São José da Coroa Grande, văzută prin ochii unui copil – prin ochii autoarei Maria Carolina Maia (premiul Nascentes 2006, premiul São Paulo de Literatură 2010) – care evocă cu nostalgie momentele trăite de ea în micul târg brazilian.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este hora-cu-noduri-a-vietii-produs_imagine.jpg

Orășeancă prin excelență, autoarea își petrece vacanțele împreună cu familia la plajă, în São José. Acolo descoperă o lume nouă, uimitoare pentru ea, lumea pescarilor, a urmașilor sclavilor negri, care își păstrează tradițiile, superstițiile și obiceiurile.

Pe măsură ce copilul crește, târgul se pescari se dezvoltă și el: străzile sunt asfaltate și electrificate, începe să fie introdusă tehnologia modernă. Locul e invadat de turiști.

Romanul prezintă schimbările petrecute în acea societate patriarhală, procesul de modernizare a Braziliei, la care unii se adaptează și în cursul căruia alții dispar, distruși de acest sistem.

O carte nostalgică, oarecum exotică pentru cititorul român, care se citește cu plăcere, o veritabilă sursă de informații pentru cei ce doresc să cunoască Brazilia profundă.


Recomandare de carte – Maria Carolina Maia – Hora cu noduri a vieţii – pret redus pe Cartepedia.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.