Reinhold Messner – Dincolo de limită. O autobiografie în dialog cu Thomas Hüetlin

„Lumea era doar cât valea noastră. Oamenii urcau până la păşunile alpine, să aducă fân. Mai departe de atât nu mergeau.“

Reinhold Messner a mers de la bun început mai departe decât ceilalţi. La 20 de ani se număra printre cei mai buni alpiniști din Europa. E considerat astãzi ultimul mare explorator al timpurilor noastre.

Ce anume îi dă aripi acestui om care învinge în tot ce-și propune să facă? De unde găsește mereu puterea de a se redescoperi? În această carte, Reinhold Messner vorbeşte despre ținuturile natale din Tirolul de Sud, despre familia sa, despre prietenie şi egoism, despre eşec şi despre instinctul lui de a face întotdeauna ce e corect.

Reinhold Messner – Dincolo de limită. O autobiografie în dialog cu Thomas Hüetlin

Reinhold Messner este primul alpinist care a urcat pe toți cei 14 optmiari, cu echipament minimal și fără mască de oxigen. 
A traversat pe jos Antarctica și Groenlanda, Tibetul și deșerturile Gobi și Taklamakan. 
A atins primul vârf montan la vârsta de 5 ani. 
Primul alpinist care a urcat singur pe Everest. 
În prima lui expediție pe un optmiar, Nanga Parbat, și-a pierdut fratele. I-au fost amputate 6 degete de la picioare ca urmare a degerăturilor. 
Este primul alpinist care a urcat cei mai înalți munți de pe toate cele 7 continente. 
Apare de 9 ori în Cartea Recordurilor.


Recomandare de carte – Reinhold Messner – Dincolo de limită. O autobiografie în dialog cu Thomas Hüetlin – pret redus pe Cartepedia.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.