Joseph LeDoux – Anxios. Cum ne ajută creierul să înțelegem și să tratăm frica și anxietatea

Cartea aduce o nouă perspectivă asupra fricii și anxietății. Frica și anxietatea sunt senzații conștiente. De aceea, pentru a înțelege frica și anxietatea trebuie să înțelegem conștiința.

Mai multe capitole din volumul de față se referă la stadiul cercetărilor la zi în înțelegerea conștiinței – în domeniile neuroștiințelor, psihologiei și filosofiei – deoarece un rol important al conștiinței este acela de a ne înțelege creierele în complexitatea lor. Mult din ceea ce face creierul este realizat în mod inconștient.

Joseph LeDoux – Anxios. Cum ne ajută creierul să înțelegem și să tratăm frica și anxietatea

Mințile noastre conștiente construiesc apoi o explicație a ceea ce trăim. În acest sens, conștiința este o relatare despre sine, construită din fragmente de informații la care avem acces conștient direct (percepții și amintiri) și din consecințele observabile sau „monitorizabile” ale proceselor inconștiente. Emoțiile sunt construcții cognitive sau psihologice.

De asemenea, el aduce lămuriri despre felul în care amintirile care conțin amenințări se formează și se stochează în creier. A cartografiat circuitele neuronale subiacente și a identificat celulele, sinapsele și moleculele care fac posibilă această formă de învățare și memorie.
Înțelegând adevărata natură a fricii și a anxietății în creier, putem crea o mai bună foaie de parcurs a acestora pentru descoperirea medicamentelor și pentru dezvoltarea celor mai bune metode psihoterapeutice.


Recomandare de carte – Joseph LeDoux – Anxios. Cum ne ajută creierul să înțelegem și să tratăm frica și anxietatea – pret redus pe Cartepedia.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.