Peter Ross Range – 1924. Anul care l-a creat pe Hitler

Inainte de accederea la putere a lui Hitler in Germania, a existat un an 1924. Acesta a fost anul transformarii finale a lui Hitler in autoproclamatul salvator si in conducatorul infailibil care avea sa interpreteze si sa distorsioneze traditiile istorice germane pentru a-i sprijini viziunea asupra celui de al Treilea Reich.
Tot ce va urma – adunarile si revoltele, punerea in practica a unei idei malefice catastrofale – se va cristaliza intr-un singur an definitoriu.
1924 a fost anul pe care Hitler si l-a petrecut departe de societate, in inchisoare, inconjurat de ceilalti conspiratori, autori ai esuatului Puci de la berarie. A fost un an in care a citit si a scris mult, un an al discursurilor in sala de judecata si al unui proces pentru tradare, un an de plimbari prin curtea inchisorii, declamandu-si ideologia, in timp ce lucra cu infrigurare la cartea care avea sa ii devina manifest: Mein Kampf.

Peter Ross Range – 1924. Anul care l-a creat pe Hitler

“Descriptiva si plina de informatii importante, relatarea lui Range este, poate, cea mai importanta despre perioada critica din biografia lui Hitler.” Booklist
“O povestire palpitanta… Range povesteste cu talent, oferind detalii inedite.” Washington Post
Peter Ross Range s-a bucurat de o cariera deosebita ca scriitor si editor, iar activitatea lui l-a purtat pe tot globul. In plus fata de meseria sa de scriitor freelancer, a fost corespondentul revistei Time in Germania si Vietnam in anii 1960 si 1970 si a servit ulterior drept corespondent la Casa Alba si diplomatic pentru US News & World Report. Actualmente, este editor al revistei politice Blueprint.


Recomandare de carte – Peter Ross Range – 1924. Anul care l-a creat pe Hitler – preţ redus pe Elefant.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.