Imi pare rau de cunostinta – Moise Guran

FOTO: paginademedia.ro

Ca sa iti vorbesc despre victime atunci trebuie sa-ti vorbesc despre cateva milioane de romani “ucisi” dar si despre alte cateva milioane de “raniti”. Pentru ca in final am pierdut toti – chiar si cei care au boicotat. Doar ca nu stiu acum.

Ai batjocorit un drept castigat democratic cu un mesaj strain unei democratii. Boicotarea nu a fost niciodata o optiune. Doar in visele tale si studiourile Europa Fm.

Un mesaj bine distribuit, amplificat de imaginea lui Liviu Dragnea – acest individ care asezat langa orice este bun si frumos va dauna deplin. Ai deturnat jurnalistic un demers cetatenesc despre care astazi aminteai ca nu a fost dezbatut. Cata indrazneala si micime sa te caracterizeze, cand o saptamana intreaga ai imprastiat in spatiul public doar minciuna si dezinformare? Pana la urma care este menirea unui jurnalist? 

Cand ai luat la purtare mantia de Voievod al democratiei, o porti si cand ploua si cand bate vantul. Altfel, daca nu ti se potriveste o lasi jos si treci inapoi in hainele murdarite.

Va trebui sa-ti amintesc despre cum vorbeai acum cativa ani in urma despre vot si implicatiile lui? Despre ce inseamna sa fii responsabil si cum vine in sarcina ficarui cetatean sa se exprime indiferent de optiune? Era un spirit civic si o actiune vrednica de toate emotia. Fii sigur ca si atunci au fost indivizi ce au iesit din casa doar facand acest apel la constiinta colectiva.

Astazi ai pierdut electorat – de simpatie dar si politic. Pentru o forte buna perioada de timp ai reprezentat un tipar bun, o croiala care se potrivea foarte multor tineri dar nu numai – un etalon de purtare si de atitudine in societate. Saptamana trecuta insa am constatat cu multa amaraciune faptul ca increderea mi-a fost vanduta pe 30 de arginti convertiti probabil in valuta vremurilor. Si nu, nu e nici despre Soros nici despre taica-sau. Depaseste acest cliseu si fa-ti tu inventrul si procesul.

Sa ne explici ce nu a mers in acest exercitiu de fraudare al Referendumului? Sa ne scrii despre ce inseamna cu adevarat un Referendum si cum trebuie el promovat dar mai ales cine stabileste subiectul supus dezbaterii populare? Sa ne vorbesti despre democratie si spirit civic caci tare te mai pricepi la asta. Dar sa nu uiti si de exercitiul practic al democratiei care se vadeste fix intr-un astfel de moment.

Ai amestecat un demers castigat si muncit cu imaginea unui politic murdar, facand abstractie de tot ceea ce a insemant in realitate aceasta chemare de o profunzime sora cu originea poporului roman. Si nu iti trebuie o simtire inalta ca sa intelegi.

Treci pe modul silent si asculta dincolo de cele cateva cuvinte aruncate precum o boala de care vreau sa scap. In noaptea asta ai voie fii corect cu tine.

Si apropo, poti sa iti ceri scuze celor care te-am considerat. Mie, personal, imi pare rau de cunostinta. Diferenta o faci tu.

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.