Hans-Joachim Neumann, Henrik Eberle – A fost Hitler bolnav?

Medici, psihologi și istorici au analizat, din diferite unghiuri, bolile, tulburările și presupusele perversiuni ale lui Hitler, căutand explicații pentru genocidele comise în timpul regimului național-socialist. 
Cercetarea istorică, precum și cea medicală au trecut, de atunci, printr-o transformare radicală și ingăduie o nouă evaluare a biografiei medicale a dictatorului. Între timp, a devenit posibilă furnizarea unor argumente convingătoare privind acceptarea sau respingerea anumitor diagnostice. În acest scop, autorii au considerat necesar să urmeze calea științei și să semnaleze interpretările aberante, căci atât modelele de interpretare medicală, cât și cele istorice sunt influențate de stadiul de cunoaștere al științei, precum și de spiritul vremii.

Hans-Joachim Neumann, Henrik Eberle – A fost Hitler bolnav?

Perspectivă asupra biografiei medicale a lui Hitler atinge, astfel, zone ale vieții sale private, precum și altele, mai înalte, politice. Cât de strâns s-a împletit privatul cu politicul, prin urmare ce anume a dat startul pentru construirea unei dictaturi, dezlăntuirea celui de-al Doilea Război Mondial și uciderea a milioane de oameni – rămane un subiect extrem de controversat. Volumul de fată este o contribuție constructivă, interdisciplinară, la acest proces de elucidare.


Recomandare de carte – Hans-Joachim Neumann, Henrik Eberle – A fost Hitler bolnav? – preţ redus pe Cartepedia.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.