Anna Arutunyan – Țarul Putin. Din interiorul cultului puterii în Rusia

Anna Arutunyan – Țarul Putin. Din interiorul cultului puterii în Rusia

Această carte de actualitate – a unei jurnaliste ruso-americane care a trăit în Rusia în ultimii zece ani – poartă cititorul într-o călătorie prin Rusia lui Vladimir Putin, cel pe care revista Forbes l-a numit în anul 2013 „cel mai puternic om din lume”.

Este o radiografie a Rusiei contemporane, a culturii și economiei sale, precum și a spiritului popular care i-a permis lui Putin să capete dimensiunile unui adevărat țar. De unde provine genul acela de putere? Răspunsul nu se află numai în conducător, ci mai ales în popor: de la muncitorul pauperizat care apelează direct la Putin pentru ajutor, la businessmeni, ofițeri de securitate și oficiali din guvernul adesea disfuncțional al lui Putin, care așteaptă instrucțiuni și protecție din partea conducătorului lor. Este examinată întreaga conjunctură socială și politică în care reînvie un stil de guvernare autocrat odată cu vechiul tip de relații feudale care au guvernat Rusia de-a lungul vremii în absența guvernării legii.

Anna Arutunyan a călătorit prin toată Rusia pentru a scrie reportaje despre politica rusească modernă. Ea a intervievat oligarhi și politisți, dar și mulți cetățeni de rând. Cartea ei, care fost tradusă în 10 limbi, este o explorare penetrantă și revelatoare a felului în care mitul, puterea și chiar religia interacționează pentru a produce relația de dragoste și ura dintre poporul rus și Vladimir Putin.


Recomandare de carte – Anna Arutunyan – Țarul Putin. Din interiorul cultului puterii în Rusia – preţ redus pe Cartepedia.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.