Diana Mandache – Regina Maria a României. Capitole târzii din viața mea

Memoriile scrise spre sfârșitul vieții reprezintă volumul patru al seriei „Povestea vieții mele” care a consacrat-o ca scriitoare pe Regina Maria.

Ultimele scrieri ale reginei nu au mai apucat să vadă lumina tiparului din cauza evenimentelor tumultoase și a conflictelor din sânul familiei regale din România anilor `30. Aceste memorii pierdute, redescoperite și adunate în volum de Diana Mandache reprezintă un document istoric de excepțională importanță. Regina Maria descrie cu amănunte inedite participarea ei ca trimis neoficial al României la Conferința de Pace de la Paris și situația țării după primul război mondial. Vom regăsi în acest volum și opiniile reginei despre chestiunile diplomatice privind Transilvania, vizita cuplului regal în provincie înainte ca aceasta să fie recunoscută internațional ca parte a țării, încoronarea de la Alba Iulia și deschiderea primului Parlament al României Mari.

Diana Mandache – Regina Maria a României. Capitole târzii din viața mea

Editorul cărții, Diana Mandache, a reușit în urma unor îndelungi și inspirate cercetări de arhivă să identifice manuscrisul cărții și să-l pregătească spre publicare.

Prima ediție a „Capitolelor târzii” a fost publicată în Marea Britanie, unde a fost întâmpinată de recenzii favorabile în The Sunday Times sau The Spectator, iar revista lunară Majesty a calificat-o „Cartea lunii” în numărul din august 2004. În SUA, revista Royalty i-a dedicat în același an o amplă recenzie, considerând-o de asemenea „Cartea lunii”. Publicația Royal Book News a prezentat-o în termeni entuziaști publicului american interesat de istoria regalității europene.


Recomandare de carte – Diana Mandache – Regina Maria a României. Capitole târzii din viața mea – preţ redus pe Cartepedia.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.