Kristin Hannah – A doua sansa

 „Sunt indragostit de alta femeie.” Prin aceste cuvinte simple, Blake Colwater a pus capat unei casnicii de doua decenii. De pe o zi pe alta, si-a parasit domiciliul conjugal si s-a mutat la noua lui iubita, deschizand procedura de divort.  Annie, sotia lui, este distrusa; a fost tradata tocmai ea, care a sacrificat totul pentru fericirea familiei. In lipsa lui Natalie, fiica lor de saptesprezece ani plecata la studii in strainatate, se simte cu totul abandonata, fara nici uh reper stabil in noua viata. In pragul depresiei, Annie se refugiaza la tatal ei, in Mystic, oraselul in care a copilarit, unde spera sa poata gasi un nou inceput. Acolo il intalneste pe Nick Delacroix, prima ei dragoste, care, la randul lui, se afla la o rascruce a sortii – ramas vaduv de curand, se simte incapabil sa se apropie de fiica lui profund marcata emotional. Impreuna, Annie si Nick incearca sa dea un nou sens propriilor vieti. Timpul insa nu iarta; la implinirea a patruzeci de ani, Annie ezita: oare mai are dreptul la fericire?

Kristin Hannah – A doua sansa

    Fragment din romanul “A doua sansa” de Kristin Hannah:

    ”- Inca esti Annie a mea.
    – Nu. Sunt Annie a mea.
    – Intoarce-te la mine, Annie. Te rog. Mai da-ne o sansa. Nu poti sa arunci totul…
    – Sa nu indraznesti sa spui asta. Eu n-am aruncat nimic. Tu ai facut-o, tu si egoismul tau si minciunile tale si femeile cu care umblai. Iar acum ti-ai dat seama ca micuta de Suzannah vrea sa-ti fie amanta, nu pres si sotie si mama, si te-ai intors la mine cu coada intre picioare. Crezi ca inca mai sunt femeia care sa-ti accepte orice cu un zambet si sa-ti ofere un loc sigur unde n-ai nici o responsabilitate si toate lucrurile se intampla cum vrei tu.
    Blake ramase fara cuvinte. Nu se asteptase la o asemenea vehementa sau un asemenea limbaj.
    – Annie…
    – Tin la altcineva.
    Blake ramase cu gura cascata.
    – Un barbat?
    – Da, Blake. Un barbat.
    Se intoarse la locul lui si lua o inghititura mare de cafea calda, incercand sa treaca peste socul revelatiei. „Un barbat? Annie cu un alt barbat?”
    Barbatul cu par carunt si ochii tristi si albastri.
    De ce nu se gandise niciodata la asta in toate lunile cat fusesera despartiti? Dintotdeauna si-o imaginase ca Annie cea linistita, serioasa, care are grija de toata lumea, rade, zambeste si isi incearca talentul la cine stie ce hobby ciudat. O vedea cosand sau decorand sau facand tablouri din ace cu gamalie. La naiba – crezuse ca ii era dor de el, ca era de neconsolat. O privi intrebator:
    – Te-ai… te-ai culcat cu el?
    – Of, pentru numele lui Dumnezeu, Blake!
    Deci se culcase cu el. Annie – Annie a lui, sotia lui – se culcase cu un alt barbat. Blake simti o furie bestiala, oarba, cum nu mai simtise niciodata. Voia sa-si dea capul pe spate si sa urle, dar ramase absolut nemiscat, cu pumnii stransi dureros sub masa. Lucrurile erau foarte, foarte diferite acum. Trebuia sa fie extrem de precaut.”


Recomandare de carte – Kristin Hannah – A doua sansa – pe Libris.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.