Igor Bergler – Testamentul lui Abraham

„Testamentul lui Abraham este dovada supremă că bibliotecile nu ard niciodată, că fascinantele naraţiuni disparate, de la mitologie la Cervantes, de la romanul gotic la neoromantismul lui Stevenson, de la Borges la Eco şi de la imaginarul oculto-conspirativ la fervoarea hermeneutică, pentru începatori, a lui Dan Brown, se înscriu într-o Mare Naraţiune care se sprijină, la rândul ei, pe întreaga memorie a umanităţii. Parodia şi satira, aluzia subversivă şi interogaţia gravă, ţesătura epică, de o acurateţe geometrică aproape monstruoasă, imaginarul baroc, frisonul magico-metafizic devin, în mâinile lui Igor Bergler, arme paradoxale: devastatoare şi fascinante în acelaşi timp. Tensiunea la cote maxime a unei epici insatiabile, din care orice evadare devine imposibilă, îi imprimă cititorului până şi ritmul respiraţiei prin fraza alertă, cinematografică.

Igor Bergler – Testamentul lui Abraham

Suma a tuturor bibliotecilor, noua Biblioteca a lui Igor Bergler nu se mai adresează doar memoriei, ci deconstruieşte, fecundează şi reconstruieşte intreaga istorie. Printr-o arhitectură unică şi irepetabilă. De vreo 700 de pagini: Testamentul lui Abraham.“ – Pavel Susara

„Cel care refuză să citească cărţile lui Igor Bergler pentru că au succes seamană cu cei care îl resping pe Umberto Eco pentru că şi-a vândut romanele în zeci de milioane de exemplare.“ – Milo Temesvar.


Recomandare de carte – Igor Bergler – Testamentul lui Abraham – preţ redus pe Elefant.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.