Ingrid von Oelhafen – Copiii uitaţi ai lui Hitler

“Bărbaţii trebuie împuşcaţi, femeile – închise şi transportate în lagărele de concentrare, iar copiii tebuie smulşi din ţinuturile lor natale şi, în schimb, instalaţi pe teritoriile vechiului Reich.”
 – Reichsfuhrer SS2 Heinrich Himmler, 25 iunie l942 –

Ingrid von Oelhafen – Copiii uitaţi ai lui Hitler

Creat de Heinrich Himmler, programul Lebensborn a dus la răpirea a jumătate de milion de copii din toată Europa. Printr-un proces numit germanizare, aceştia trebuiau să devină generaţia următoare a rasei ariene stăpânitoare, în cea de a doua fază a Soluţiei Finale.

În vara anului 1942, părinţilor din Iugoslavia ocupată de nazişti li s-a cerut să işi supună copiii examenelor medicale menite a le evalua puritatea rasială. Erika Matko avea doar nouă luni când doctorii nazişti au declarat-o aptă de a fi un „copil al lui Hitler“. Dusă în Germania şi plasată unor părinţi adoptivi corespunzători din punct de vedere politic, Erika a fost rebotezată Ingrid von Oelhafen.

După mulţi ani, Ingrid a început să descopere adevărul despre identitatea ei. Deşi naziştii au distrus multe dintre dovezile programului Lebensborn, Ingrid a scos la iveală multe documente rare, inclusiv mărturii de la procesele de la Nurnberg despre propria ei răpire. Copiii uitaţi ai lui Hitler este o carte de memorii tulburătoare, dar şi o investigaţie devastatoare despre crimele teribile şi despre scopul monstruos al programului Lebensborn.


Recomandare de carte – Ingrid von Oelhafen – Copiii uitaţi ai lui Hitler – preţ redus cu – 45% de pe Elefant.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.