Coreea de Nord a testat duminică probabil un nou tip de rachetă (38 North)

Coreea de Nord este posibil să fi testat duminică un nou tip de rachetă, a sugerat luni un expert al site-ului “38 North”, specializat în probleme legate de regimul de la Phenian, transmite AFP preluat de AGERPRES.

Pentagonul nu a stabilit deocamdată tipul rachetei nord-coreene care a explodat duminică dimineață “aproape imediat” după lansarea din apropiere de regiunea Sinpo, pe coasta de est a țării.

Casa Albă s-a mărginit să afirme că a fost o rachetă cu rază medie de acțiune.

Eșecul lansării arată că este vorba despre un nou sistem, a explicat John Schilling, expert în armament în cadrul organizației “38 North” care depinde de Universitatea John Hopkins din Washington.

“Este un eșec curent pentru rachetele nord-coreene la începutul dezvoltării lor, când (nord-coreenii) încearcă să rezolve ce nu funcționează în propulsie și sistemul de ghidare”, a subliniat expertul.

“Era mai bine să fi avut mai multe detalii, dar bănuiesc că este vorba despre o nouă rachetă sau cu siguranță de o rachetă care nu a fost dezvoltată corect”, a adăugat el.

John Schilling consideră că acest test a fost realizat cu o nouă rachetă arătată în cursul uriașei defilări militare, organizată sâmbătă de către regim pentru a marca împlinirea a 105 ani de la nașterea fondatorului Coreii de Nord, Kim Ir-Sen.

Acest nou tip de rachetă a fost transportat pe un camion care de obicei deplasează rachete Musudan cu rază intermediară de acțiune.

“Era o rachetă cu două trepte care semăna cu versiunea în două trepte a machetei rachetelor intercontinentale KN-08” pe care Coreea de Nord încearcă să le dezvolte, a precizat John Schilling.

continuarea pe AGERPRES

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.