Lovitură pentru Holzindustrie Schweighofer – a rămas fără certificat pentru procesarea lemnului

Asociația pentru Certificare Forestieră (FSC) a retras definitiv certificarea și s-a disociat de compania Holzindustrie Schweighofer. În urma acestei decizii, Schweighofer nu va mai putea vinde pe piețele internaționale. Austriecii, surprinși de acest anunț, au afirmat că își vor intensifica eforturile de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România, informează activenews.

FOTO: neuerweg.ro

Asociația pentru Certificare Forestieră (Forest Stewardship Council) a decis să retragă definitv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Holzindustrie Schweighofer.  
 
La baza acestei hotărâri au stat numerosele sesizări venite din partea WWF și a altor ONG-uri, care au acuzat de mai multe ori compania austriacă că încalcă legea, anunță asociația.  De asemenea, activiști din trei țări (Germania, România și Austria) au înmânat o petiție semnată de 250.000 de cetățeni directorilor organizației, în 7 februarie, la sediul organizației din Bonn. Comunitatea de-clic a lansat această campanie în decembrie 2016, în momentul în care FSC a plasat compania austriacă într-o perioadă de probă.

Petiția adresată Boardului organizației îi cerea acestuia să renunțe la Schweighofer și să respecte recomandările făcute de Comitetul de Control al FSC. După ce a investigat temeinic activitatea Schweighofer, acest comitet a recomandat încă din decembrie 2016 dezasocierea de “Holzindustrie Schweighofer și de toate companiile controlate de Gerald Schweighofer.”
FSC consideră că inițierea unei anchete suplimentare nu este compatibilă cu menținerea statului de probațiune pentru companie, se explică în comunicat.
Dacă acuzațiile se confirmă, există pericolul ca produse care nu respectă standardele și politicile FSC să fie comercializare prin lanțuri de aprovizionare, în urma unui statut de probațiune prelungit – o situație considerată inacceptabilă pentru organizație, susțin cei de la FSC.
FSC a dat asigurări că recunoaște eforturile lui Schweighofer din ultimele trei luni de a dezvolta un plan preliminar de acțiune corectivă și încurajează compania să folosească această activitatea pentru a continua discuțiile și a dezvolta o foaie de drum prin care să pună capăt dezasocierii.
continuarea aici

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.