Echipamentele „Vulturilor luptători” sosesc la Baza Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”

Militari din Forțele Terestre ale SUA dislocate în Europa au plecat la începutul acestei săptămâni, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia către judeţul Constanţa, scrie armataromaniei.ro.

FOTO: armataromaniei.ro

Marți, începând cu ora 8.00, vor (n.r.) transmite, în direct de la Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu”, pe pagina oficială de facebook a MApN, activitățile de descărcare a echipamentului militarilor americani sosiţi în România ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității flancului estic al NATO, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”) şi au în dotare tancuri M1 Abrams, mașini de luptă a infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.

Aceştia vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri “Cuza Vodă” şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei”.

Unitatea de luptă americană face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie. Această unitate va staţiona în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa.

continuarea aici

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.