După Cehia și Slovacia, Ungaria atacă și ea marile companii: Lidl și Aldi ne vând produse pentru Est la prețuri ca în Vest dar de altă calitate

Încă o dată se dovedește că produsele care ajung în Europa de Est, fabricate de acceași companie care le distribuie și în Occident, sunt de o calitate mult inferioară celor vândute în Vestul continentului. Primii care au sesizat că multinaționalele aduc produse în care numai ambalajul este la fel în Est și în Vest, nu și calitatea, au fost cehii și slovacii. Acum o fac și ungurii, informează activenews.

FOTO: money.ro

Autoritățile de la Budapesta susțin că marile companii obișnuiesc să comercializeze produse de o calitate inferioară pe piața din estul Europei, chiar dacă este utilizat același brand și preț ca în țările din vestul Europei.

Oficiul Național pentru Siguranța Alimentelor (NEBIH) din Ungaria a analizat un număr de 24 de produse alimentare comercializate prin supermarketurile Lidl și Aldi. În urma analizei, s-a constatat că versiunea locală a napolitanelor Manner este mai puțin crocantă decât cea vândută în supermarketurile din Austria. De asemenea, analiza a identificat o altă diferență de calitate în ceea ce privește crema tartinabilă Nutella, care este mai puțin dulce în Ungaria decât în Austria.
„Personal, am fost consternat când am citit acest raport. Cred că vorbim de cel mai mare scandal din ultimele zile”, a declarat șeful cabinetului lui Viktor Orban, Janos Lazar. Oficialul maghiar a susținut că se va lansa o evaluare pe scară largă a produselor comercializate în Ungaria, însă nu a precizat ce acțiune specifică va lua în acest caz Budapesta.
Ungaria nu este singura țară îngrijorată de calitatea inferioară a produselor comercializate în estul Europei.
continuarea aici

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.