Pagina dedicată LGTB de pe site-ul Casei Albe a dispărut

Donald Trump a devenit vineri cel de-al 45-lea președinte al SUA. Abia instalat la Casa Albă, fostul magnat a decis scoaterea de pe site-ul oficial al Casei Albe a paginii dedicate LGTB, informează activenews.

FOTO: activenews.ro

Totodată, au mai dispărut paginile referitoare la schimbările climaterice, drepturile civile și sănătate. Unele dintre acestea au fost redenumite.

Cea mai dură lovitură pentru presa de peste Ocean este dispariția paginii LGTB, whitehouse.gov afișând mesajul “The requested page ‘/lgbt’ could not be found”. Au fost șterse toate articolele care se refereau la LGTB.

Fostul președinte Barak Omaba a promovat asiduu persoanele LGTB. A angajat la Casa Albă o persoană transgen, iar Joe Bidden a oficializat mariajele intre persoane de acelasi sex, angajați ai Casei Albe.

Recentele mutări de la Casa Albă fac parte din programul pe care Trump și vicepreședintele Mike Pence l-au anunțat în campania electorală. Pence este un susținător al valorilor familiale tradiționale și s-a pronunțat de multe ori împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.

Sursa: activenews.ro

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.