Kelemen Hunor ne liniștește în privința inițiativei Ținutului Secuiesc: A mai fost în Parlament și nu s-a întâmplat nicio nenorocire

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la finalul Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) de la Târgu Mureș, că proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a mai fost în Parlament și ”nu s-a întâmplat nicio nenorocire”, transmite Agerpres.

FOTO: bzi.ro

„Acest proiect a mai fost în Parlament și nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Este la început de procedură, nu știm dacă va ajunge în Parlament sau nu, fiindcă urmează procedura de adunare a semnăturilor, apoi merge la Curtea Constituțională și după ce trece de Curte va ajunge în Parlament. Dar este conform legii, orice om, dacă găsește încă 9 persoane, poate să facă astfel de demersuri pentru foarte multe domenii, inclusiv modificarea Constituției. Deci, ei n-au făcut nimic ilegal, au făcut așa cum scrie, altfel nu ar fi fost publicat proiectul în Monitorul Oficial”, a spus Kelemen Hunor, referindu-se la publicarea în Monitorul Oficial a inițiativei legislative cetățenești privind declararea autonomiei Ținutului Secuiesc.

continurea pe agerpres

Comenteaza si tu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.