Sfântul Sinod a ales pe noul Episcop al Maramureșului și Sătmarului

În ziua de 16 decembrie 2016, la Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința extraordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, informează biroul de presă al Patriarhiei Române.

FOTO: basilica.ro

În cadrul acestei ședințe, a avut loc alegerea noului Episcop al Maramureșului și Sătmarului, scaun rămas vacant în urma decesului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop onorific Iustinian Chira.

În ziua de 8 decembrie 2016, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului  în consultare cu Adunarea eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului au desemnat prin vot secret drept candidați pe Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, și pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Bel, Starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă și exarhul Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Sfântul Sinod a ales prin vot secret pe Preasfințitul Părinte Iustin, în scaunul vacant de Episcop al Maramureșului și Sătmarului, cu 36 de voturi din 43 de voturi valid exprimate.

Întronizarea noului Episcop al Maramureșului și Sătmarului va avea loc în data de 27 decembrie 2016, la Baia-Mare.

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.