Putin: Moscova nu va expulza diplomați americani din Rusia ca răspuns la acțiunile Washingtonului

Moscova nu va expulza diplomați americani ca răspuns la acțiunile Washingtonului, chiar dacă, în conformitate cu practica internațională existentă, Rusia ar avea toate motivele pentru o replică adecvată, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin, informează Agerpres.

FOTO: independent.co.uk

“Evaluăm noile acțiuni neprietenoase ale Administrației Obama aflată la sfârșit de mandat ca fiind provocatoare, îndreptate spre subminarea continuă a relațiilor ruso-americane. Acest lucru contravine în mod evident atât intereselor poporului rus, cât și celui american. Dat fiind răspunderea deosebită pe care SUA și Rusia le au pentru menținerea securității globale, acest lucru aduce prejudicii și întregului complex de relații internaționale”, a subliniat șeful statului rus.

Potrivit lui Putin, pașii următori în restabilirea relațiilor ruso-americane vor fi făcuți plecând de la politica pe care o va desfășura președintele ales al SUA, Donald Trump. “Rezervâdu-ne dreptul la măsuri de răspuns, nu ne vom coborî la nivelul unei diplomații iresponsabile, iar viitorii pași pentru restabilirea relațiilor ruso-americane îi vom face plecând de la politica pe care o va desfășura Administrația președintelui Donald Trump”, a spus Putin.

De asemenea, liderul rus i-a invitat pe “toți copiii diplomaților americani la pomul de Crăciun și de Anul Nou de la Kremlin”. “Diplomații ruși care se întorc în patrie vor petrece vacanța de Anul Nou alături de rude și apropiați, acasă. Nu le vom face probleme diplomaților americani. Nu vom expulza pe nimeni”, a subliniat liderul rus.

continuarea pe agerpres

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.