13 congresmani i-au scris președintelui Iohannis făcând apel să susțină referendumul pentru apărarea familiei

Dacă administrația Obama a fost apărătoarea comunității LGBT, noua putere de la Washington, ce se va instala la 20 ianuarie prin învestirea lui Donald Trump, schimbă foaia. Semnalul este dat de o scrisoare adresată președintelui Iohannis, semnată de mai mulți congresmani. Aceștia cer șefului statului să susțină referendumul cerut de Coaliția pentru Familie pentru apărarea familiei, informează activenews.ro.

FOTO: secundatv.ro

Postul Antena 3 a anunțat vineri seară că mai mulți congresmani din SUA i-au scris președintelui Johannis, rugându-l să sprijine organizarea referendumului pentru modificarea Constituției, în baza inițiativei cetățenești a celor trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Legii fundamentale.

Surse din cadrul comunității românești din America au confirmat pentru Active News existența scrisorii. Documentul a fost semnat de 13 congresmani, cel mai probabil aparținând Partidului Republican.
Conform acelorași surse, scrisoarea respectivă urmează să fie făcută publică după alegerile parlamentare de duminică.
Demersul politicienilor americani, confirmat de sursele Active News, vine și ca urmare a poziției afișate de Johannis, care, în ieșirile publice pe acest subiect, a afirmat că nu ar dori organizarea referendumului, iar politicienii exploatează acest subiect, făcând aluzie, probabil, inclusiv la liderii PNL care, fie voalat sau nu, declarau că sprijină ideea organizării referendumului pentru modificarea Constituției.

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.