Model de civilizație: o lege nouă în Norvegia permite copiilor de 6 ani să își aleagă singuri ce sex vor avea

O nouă lege adoptată de Norvegia permite copiilor de șase ani să își aleagă singuri ce sex doresc să aibă, scrie cbn.com

descarcare

FOTO: dagbladet.no

Până în iulie, Norvegia a fost una din cele 32 de țări europene în care era obligatoriu că indivizii să fie supuși unei sterilizări ireversibile înainte ca schimbarea de gen să fie recunoscută în mod legal.

Anna Thulin-Myge, este unul din cei nouă copii care au profitat de pe urma acestei noi măsuri, care permite copiilor norvegieni să se autoidentifice drept bărbat sau femeie cu acordul părinților.

”În câteva săptămâni voi avea un pașaport nou în care va fi notat ”F”. Numele meu va fi Anna iar asta mi se pare grozav”, spune copilul.

”Cred că este un lucru bun faptul că Norvegia recunoaște în cele din urmă că ea este ceea ce se simte a fi”, a declarat Siri Oline Myge, mama Annei.

Până în prezent Norvegia nu a refuzat nici o cerere de schimbare de sex pentru adulți sau copii. Nu există nici o cerință și nu necesită vreo aprobare pentru intervenția chirurgicală, nici măcar consiliere psihologică. 

Juriștii spun că procedură este foarte simplă, solicitanții fiind nevoiți să completeze un formular online.


Sursa: cbn.com

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.