Carla’s Dreams, la posturile din Rusia: Noi cântăm în română. Nu există dicționar de “moldovenească”

Se pare că testul de limbă română de la „RU TV” nu a fost singurul pentru băieții de la Carla’s Dreams. În turneul din Federația Rusă, solistul formației a fost pus în situația să explice diferența dintre limba română și cea „moldovenească”. De data aceasta la un post de radio, informează agora.md.

images

FOTO: unimedia.info

„E un subiect foarte politizat. Nu este nicio diferență. Este limba română și atât. Este doar dialect moldovenesc, care se întâlnește nu doar în Republica Moldova, dar și în regiunea Moldovei din România. Dicționarul este român. Nu avem dicționare de limbă moldovenească”, a răspuns interpretul la întrebarea care e diferența dintre română și „moldovenească”. 

Amintim că în cadrul unei emisiuni televizate, solistul trupei a ținut să sublinieaze că limba în care cântă cel mai mult este româna, chiar dacă moderatorul a întrebat de „moldovenească”.  


Sursa: agora.md

2 Comments

  1. Thank you again for the 1oo quiltblocks tour – I am a new quilter and so enjoyed it last year and learned so much! I love how tweet it is block from Lynn Anderson, and the Gerri’s design at PlantedSeed Designs and Pam Kitty Mornings game board block! Thank you again!!

  2. It was dark when I woke. This is a ray of suhinsne.

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.