Alep: Situația umanitară se agravează; Rusia, acuzată de “barbarie”

Situația umanitară se înrăutățește în orașul sirian Alep sub bombardamentele ruso-siriene, în contextul în care țările occidentale au acuzat regimul sirian și Rusia de crime de război, informează AFP preluat de agerpres.

imageresize

“Am îndurat bombardamente în ultimii ani, însă nu am părăsit niciodată orașul. Însă acum nu avem nici măcar pâine, apă potabilă, nu e nimic în piețe. Situația se înrăutățește cu fiecare zi care trece”, a declarat pentru AFP Hassan Yassine, un rezident al orașului, refugiat într-un magazin de la parterul unei clădiri dintr-un cartier bombardat.

Bombele au continuat să cadă pentru a patra noapte consecutivă peste cartierele din estul orașului, aflate sub controlul rebelilor încă din 2012.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație non-guvernamentală cu sediul la Londra, 128 de persoane, printre care 20 de copii și 9 femei, și-au pierdut viața în raidurile aeriene care au început joia trecută, când forțele guvernamentale și aliații au demarat o nouă ofensivă pentru recucerirea orașului.

Bilanțul ar putea crește după distrugerea în totalitate a mai multor imobile asupra cărora s-au folosit bombe de mare intensitate. O sursă militară siriană citată de AFP a afirmat că bombardamentele vor continua în partea de est a orașului.

Între timp, spitalele sunt supraaglomerate, nu au medicamente să trateze răniții, în condițiile în care majoritatea pacienților sunt copii, potrivit lui Mohammad Abu Rajab, medic în cadrul organizației Salvați Copiii.

“Răniții sunt întinși pe jos (…) Echipele de salvare lucrează la limita rezistenței umane”, a precizat el.

Țările occidentale au asprit tonul în ultimele zile și au acuzat direct atât guvernul sirian, cât și Rusia de crime de război și barbarie.

Continuarea aici


Sursa: agerpres

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.