Președintele Republicii Moldova, după declarațiile lui Pettit: „Sunt român, așa cum au fost părinții, buneii mei și toți cei care trăiesc pe acest pământ”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a precizat în timpul unui discurs susținut cu prilejul Zilei Limbii Române la Academia de Științe din Chișinău că este român, așa cum sunt toți cetățenii Republicii Moldova.

nicolae-timofti1-e1472630337624

FOTO: infoprut.ro

În discuțiile mele cu președinții altor țări am spus mereu că sunt de origine română, așa cum au fost părinții, buneii mei și toți cei care trăiesc pe acest pământ. Îndemnul meu este să nu ne abatem din drum și să urmăm vectorul european de dezvoltare. Trebuie să avem un sistem al cercetării științifice și inovațiilor racordat la nivelul european, să avem un sistem de ocrotire al sănătății pe potriva cerințelor actuale, un sistem judiciar profesionist în care cetățenii să aibă încredere, să punem economia în funcțiune. Să readucem încrederea cetățenilor în stat și să fim exigenți cu clasa politică. Avem multe de făcut”, a spus Nicolae Timofti, citat de MoldNova.

Președintele Timofti a reamintit de Hotărîrea Curţii Constituţionale din 5 decembrie 2013, prin care a fost decis că denumirea corectă a limbii de stat este limba română. „Modificarea articolului 13 din Constituţie este o obligaţie a Parlamentului. Modificarea articolului 13 înseamnă un gest de corectitudine politică şi juridică din Parlamentului în sensul executării hotărîrii CC. Mai mult, aşa se procedează într-un stat de drept”, a adăugat şeful statului.

Românii din Țară, din Republica Moldova, din comunitățile istorice și de pretutindeni marchează, la 31 august, Ziua Limbii Române, sărbătoare instituită prin Legea nr. 53/2013.

Continuarea pe Infoprut

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.