Norvegia este prima țară care interzice tăierile de copaci

Norvegia este prima țară care interzice tăierile de copaci, ca urmare a unei reglementări adoptate recent de parlament, un pas uriaș spre reducerea despăduririlor la nivel global, scrie CNN.com.

În ritmul spre care ne îndreptăm pădurile tropicale la nivel mondial ar putea dispărea în următori o sută de ani, scrie CNN.com preluat de Agerpres.

imageResize

Deputații norvegieni s-au angajat, de asemenea, să găsească modalități prin care să se producă produse esențiale precum ulei de palmier, soia, carne de vacă și cherestea astfel încât acestea să aibă un impact foarte mic sau deloc asupra ecosistemelor. Acesta este un angajament asumat de statul norvegian, alături de Germania și Marea Britanie, la summitul Națiunilor Unite pentru climă în anul 2014.

Potrivit Națiunilor Unite, producția de ulei de palmier, soia, carne de vacă și produse din lemn este responsabilă pentru aproape jumătate din totalul despăduririlor pădurilor tropicale.

Când pădurile sunt tăiate și se dă foc locurilor respective carbonul din copaci este eliminat sub formă de dioxid de carbon, care este principalul gaz de seră ce contribuie la schimbările climatice.


Sursa: Agerpres

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.