Sandra Pralong, consilier Klaus Iohannis: Pentru a forma oameni adevărați, școala nu are nevoie de religie

Nota mea:
Sandra Pralong este consilier de stat la departamentul pentru relația cu românii din afara granițelor al Administrației Prezidențiale, numită de Klaus Iohannis anul trecut.
imageResize

FOTO: agerpres

Conform listei apărute în ziarul Ziua, aceasta a fost beneficiara unei burse a lui George Soros, despre care a scris pe pagina ei personală că ”selectia la “Soros” se făcea pe merit și încredere”.

De asemenea, între 1990 – 1991 conform aceleași surse, Sandra Pralong a fost reprezentant personal al lui Soros, mai excat co-președinte al asociației “Fundația Soros pentru o Societate Deschisă”.

Dar ce declara aceasta la sfârșitul anului trecut, chestionată fiind pe tema oportunității religiei în școli.

“Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni” (cei care cred ca noi) şi „răi” (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla? 
Pentru a forma oameni adevăraţi, şcoala nu are nevoie de religie, ci de acele valori care modelează spiritul, iar acestea sunt valori universale, care transcend o anume religie şi sunt comune tuturor”.

Sursa: activenews

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.