Ruşii au defilat la Tiraspol. Plus visul lui Evgheni

Liderul separatiştilor de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, visează la ziua în care regiunea transnistreană va fi anexată de către Federaţia Rusă.

Şevciuk le-a vorbit astăzi despre acest ideal personal jurnaliştilor, la finele paradei militare organizate în piaţa Suvorov din Tiraspol pentru a marca Ziua Victoriei.

Tot astăzi, în premieră, la Tiraspol au defilat şi militarii ruşi din Grupul Operativ dislocat în stânga Nistrului, în semn de provocare la adresa autorităţilor de la Chişinău, care au organizat o expoziţie de tehnică militară americană în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

„Astăzi este o paradă unică pentru că pentru prima dată participă militarii din Grupul Operativ. În timpul războiului toți eram uniți, indiferent de naționalitate pentru a apăra singura noastră patrie. Acest lucru ne unește pe toți. Eu cred că mai devreme sau mai târziu, dar mai bine ar fi să fie mai devreme, vom trăi într-o singură țară”, a declarat Evgheni Şevciuk, potrivit Deschide.md.

tiraspol

Defilarea militarilor ruşi la Tiraspol ar reprezenta o lipsă de respect faţă de instituţia apărării din Republica Moldova, a declarat zilele trecute şeful Direcţiei politică de apărare şi planificare a apărării (DPAPA), colonelul Alexandru Harea.

Colonelul Harea a avut o întrevedere cu ataşatul militar al Federaţiei Ruse cu sediul la Chişinău, colonelul Igor Dovbnea.

Discuţiile s-au axat pe intenţia Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), staționat ilegal în raioanele din stânga Nistrului, de a participa, împreună cu Forţele Armate ale autoproclamatei republici moldoveneşti transnistrene, dar şi a membrilor oficiului ataşatului militar al Federaţiei Ruse pentru Republica Moldova, la parada organizată cu ocazia zilei de 9 mai, la Tiraspol.

Colonelul Igor Dovbnea a menţionat că, având în vedere programul activităților organizate la Chişinău de către Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova, nici un membru al oficiului ataşatului militar rus nu va participa la parada de la Tiraspol. Cu toate acestea, diplomatul militar a accentuat că statutul de membri ai Comisiei Unificate de Control le permite acestora să realizeze vizite la 9 mai curent în partea stângă a Nistrului în vederea monitorizării situaţiei din regiune.


Sursă articol / Sursă foto

InfoPrut

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.