Presa din Germania: jumătate din Europa de Est îl urăște pe George Soros

Fie că este vorba de Ungaria, Republica Cehă sau Slovacia, miliardarul american născut în Ungaria, George Soroș este demonizat de naționaliștii est europeni. Chiar până și criza refugiaților care au invadat Europa este pusă tot pe seama miliardarului „filantropist”, potrivit Spiegel.

Viktor Orban acuza faptul că opoziția din Ungaria este controlată, sprijinită sș incitată de forțe exterioare, printre care se află ca finanțatori și controversatul miliardar George Soroș. În concepția naționaliștilor est europeni, George Soroș este interfața unei conspirații mondiale care își dorește să slăbească și să distrugă bazele lumii vechi, înlaturând statele naționale și fărâmițându-le cu scopul de a subjuga mai ușor și exploata țările și națiunile Europei.

Ca și în România și alte țări din Estul Europei, și în Ungaria sunt sprijinite financiar așa numitele „mișcări soroșiste” de stradă. Fundațiile și organizațiile nonguvernamentale din Ungaria finanțate de miliardarul George Soroș sunt mereu în fruntea demonstrațiilor, demonstrând astfel ca nicăieri în lume „filantropul” american nu este mai activ decât în această regiune.

Cu toate că Soroș a finanțat diferite „proiecte” din întreaga lume, totuși în Europa de Est miliardarul a „donat” cei mai mulți bani.

Un amănunt mai puțin știut este faptul că Viktor Orban a studiat cu ajutorul unei „burse Soroș” la Oxford. În mod ironic, premierul maghiar Viktor Orban a studiat intre 1989-1990 cu o bursă Soroș la Oxford, ca apoi să se plângă de activitățile fundațiilor și organizațiilor nonguvernamentale Soroș îndreptate împotriva naționaliștilor maghiari.

Soros-ONG-uri-otrava-1


Sursă articol

Glasul.Info

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.