Cea mai lungă scrisoare și 3 milioane de semnături vor fi depuse azi, la Senat, de Coaliția pentru familie

„Mâine (N.R, azi), la ora 14.00, intrăm pe poarta Senatului cu camionul cu semnături și cu încă ceva: cea mai lungă scrisoare! La propriu!” – anunță Coaliția pentru Familie:
„O scrisoare de 30 de metri lungime pe 1,5 m lățime va fi înmânată, simbolic, odată cu documentele oficiale – propunerea legislativă de revizuire a art. 48(1) din Constituție și cele circa 3 milioane de semnături de susținere – stimaților noștri lideri politici”.
Familie-1

FOTO: coalitiapentrufamilie

 
Liana Stanciu apreciază că este cel mai important eveniment pentru protejarea familiei și ne oferă mai multe amănunte despre cea mai lungă scrisoare:
 
„Luni va fi o zi mare. Coaliția pentru familie înmânează Parlamentului cea mai mare și mai impresionantă scrisoare. Este o scrisoare cu peste 3 milioane de semnături, probabil cel mai important eveniment pentru protejarea familiei. Pentru că e prima dată când trei milioane de români au semnat proiectul pentru revizuirea Constituției, pentru a se recunoaște fără echivoc faptul că familia este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie”. 
 
Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare o dată cu alegerile parlamentare din toamnă.
 
„Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției”, se arată într-un comunicat.
Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.
„Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori”, mai precizează sursa citată.

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Distrugerea libertății în numele libertății. Cuplurile gay și demersul coaliției pentru familie - Blogul Autorului - […] existat zilele acestea o mobilizare ce m-a surprins prin […]

Comenteaza si tu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.