Bogdan Diaconu, liderul PRU declarat persona non-grata de către unguri

Bogdan Diaconu a reușit să aprindă spiritele printre maghiari, după declarațiile sale care sunt îndreptate împotriva extremismului maghiar de pe teritoriul României.

Publicația Nepszabadag din Ungaria anunță într-un articol că Guvernul condus de Viktor Orban l-a declarat persona non-grata pe deputatul Bogdan Diaconu. Această decizie ar fi fost luată din cauza pozițiilor sale îndreptate împotriva politicii maghiare.

liderul-pru-declarat-persona-non-grata-de-catre-unguri-reactia-dura-a-lui-bogdan-diaconu-partidul-meu-va-continua-lupta-impotriva-extremismului-maghiar-din-romania-186206

FOTO: Facebook Bogdan Diaconu

Astfel, publicația respectivă motivează decizia prin câteva dintre declarațiile președintelui PRU:

“A pune stema Ungariei pe liceele din România este tot una cu a afişa zvastica nazistă în şcoli” (Ianuarie 2012, cu ocazia punerii stemei Ungariei pe un liceu din Transilvania).

Despre cultura maghiară – “venită de aiurea, plină de complexe identitare, violentă și hrăpăreață, care are conștiința faptului că vrea ce nu-i aparține și este gata de orice pentru a-și înfăptui tâlhăriile” (iulie 2015)

Dacă Jobbik își permite să ne propună modificarea Constituției și cedarea unui teritoriu românesc în avantajul politicii maghiare, atunci probabil că, din nou, Ungaria se crede o țară prea mare și ar trebui micșorată” (februarie 2016).

În replică, Bogdan Diaconu a declarat printr-un comunicat de presă că printr-o astfel de decizie, “Viktor Orban dovedește că este și el o slugă a Cancelarului Angela Merkel și a politicilor anti-naționale ale Bruxelles-ului”.

Acesta acuză în cele scrise faptul că Viktor Orban este oponent al politicilor Bruxelles-ului “doar de fațadă”, el, împreună cu Klaus Iohannis, “încercând să cenzureze naționalismul românesc pe care îl reprezintă prin PRU.”

Diaconu amintește faptul că PRU este “singurul partid naționalist din România”, iar ascensiunea sa cel mai probabil “îl sperie pe Viktor Orban”.

Nu vom permite amestecul Ungariei în politica românească, iar din noiembrie 2016, după alegerile generale, vom opri accesul firmelor maghiare în Transilvania! Dacă am avea un Minister de Externe, acesta l-ar convoca pe ambasadorul Ungariei la București pentru a-i cere explicații și ar răspunde cu o măsură similară împotriva politicienilor maghiari care vin în România să ceară autonomie! Dar cum statul român nu a fost în stare să-l aducă pe deputatul infractor și fugar Marko Attila înapoi în țară să răspundă în fața justiției, este clar că clasa politică trădătoare de la București stă în genunchi în fața Budapestei și e complice cu politica UDMR, așa încât nu mă aștept la nicio reacție normală a diplomației române în fața afrontului adus de Guvernul Ungariei”, mai spune Bogdan Diaconu.


Sursa:
B1

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.