Austria renunță la ideile lui Merkel în privința imigranților și trece de partea Europei de Est

Cancelarul Werner Faymann, un fost aliat necondiţionat al politicii de azil fără limite a cancelarului Merkel, a schimbat în mod neaşteptat linia politică devenind un susţinător al graniţelor închise pentru migratori. Explicându-şi transformarea, cancelarul Faymann a spus că planul său B este un plan de „autoapărare”. Actuala poziţie a cancelarului este deosebit de populară în rândul austriecilor. Astfel, într-un sondaj făcut după o apariţie de duminică noaptea la televiziune a acestuia, în care a făcut din nou apel la Angela Merkel să-şi schimbe strategia sa pro-migrare, noua direcţie a găsit o largă susţinere.

Screen-Shot-2016-02-19-at-10.18.39-640x480

La afirmaţia „Austria trebuie să continue propria politică imigraţională atât timp cât nu există o soluţie la nivelul UE” 86 % au fost de acord, 62 % fiind foarte de acord.

83 % au spus că nu văd posibilă nicio înţelegere la nivelul UE în următoarele săptămâni.

Tot atâţia cred că Austria nu trebuie să se teamă de a lua decizii independent de UE. La întrebarea dacă „este corect să se securizeze închiderea Balcanilor împreună cu ceilalţi parteneri”, 85 % au fost de acord, numai 6 % fiind într-un puternic dezacord.


Sursă articol

Breitbart

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.