Ambasada Ucrainei – prinsă făcând contrabandă cu țigări

Un transport ”diplomatic” al unei Ambasade a Ucrainei dintr-o țara europeană a fost găsit făcând contrabandă cu 60 de mii de pachete de țigări, anunță vameșii din regiunea ucraineană Transcarpatia, informează paginaderusia.

Încercarea de a scoate ilegal din Ucraina țigări a avut loc pe 21 mai, când, la punctul de control a intrat un „VW TRANSPORTER”, condus de un cetățean al Ucrainei.

contrabanda

FOTO: paginaderusia

„Șoferul a prezentat controlului vamal pașaportul, certificatul de înmatriculare al vehiculului și o scrisoare a uneia dintre ambasadele Ucrainei, în care se menționa că transportul este diplomatic și că, potrivit ”Convenției” nu este supus controlului vamal” – se arată în comunicatul vameșilor ucraineni.

În pofida protestelor șoferului, vameșii au examinat mașina și au descoperit ascunse în caroserie 56.890 de pachete de țigări cu timbre de acciză ale Ucrainei, în principal mărci precum „LD RED”, „LD BLUE”, „LD BLUE LIMITED”, „PALL MALL LOW SMOKE Smel”.
Vameșii au precizat că Ambasada Ucrainei care a furnizat scrisoarea cu care s-a încercat transportarea mărfurilor de contrabandă este din Slovacia.

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.