Abuzurile sexuale din interiorul Vaticanului.

”Nu pot nega faptul că există o rețea homosexuală. Experiențele mele confirmă existența ei” – a declarat fostul comandant al gărzii elvețiene, pentru publicația Schweiß am Sonntag.

În 1998, comandantul Gărzii Elvețiene a Vaticanului,  Alois Esterman și soția sa, au fost uciși în apartamentul lor din Roma. Ucigașul, Cedric Tornay, membru al gărzii, s-a sinucis imediat după aceasta. Și atunci a fost luată în calcul, ca ipoteză de lucru, posibilitatea unor implicații de natură sexuală între cei doi.

În ianuarie anul acesta, același ziar a relatat declarațiile unui alt fost membru al Gărzii Elvețiene (fără a i se publica numele), potrivit căruia a fost ținta a peste douăzeci de cereri sexuale fără ambiguitate din partea unor clerici. Relatând un dineu într-un restaurant din Roma, după ce s-a servit spanacul și grătarul, preotul mi-a spus: ”sunteți desertul”.

Fostul membru a explicat că Palatul Papilor este un loc de vânătoare pentru oamenii homosexuali ai Bisericii Catolice.

Interogat despre aceste dezvăluiri, Mader a declarat că acestor gen de dezvăluiri le lipsește baza factuală, dar a adăugat că faptele rămân clare. Un mediu de lucru dominat de celibatari, este un loc de atracție pentru homosexuali. Curia romană – administrația Vaticanului, este exact acest gen de mediu. Mader crede că o rețea sau o societate secretă a homosexualilor din Vatican, ar putea pune probleme de securitate. Acesta a declarat că nu a favorizat niciodată un bărbat gay în Gardă, nu din cauza sexualității, ci din riscul foarte crescut al lipsei loialității. Potrivit acestuia, mulți homosexuali au tendința de a fi mult mai loiali între ei decât față de o altă persoană sau instituție. Noul cardinal al Papei, Fernando Sebastian, a declarat că homosexualitatea este un defect fizic ce poate fi vindecat. Tema puternicului lobby al cardinalilor gay aflați în funcții înalte la Vatican este dificil de evitat, și însuși Papa Francisc a recunoscut dificultatea reformei în Curia romană. De asemenea, a evocat un curent de corupție.

Anul trecut, cu puțină vreme înaintea Colegiului Cardinalilor reuniți în Capela Sixtină pentru alegerea noului Papă, al 266-lea, cotidianul ”La Republica” dezvăluia că un lobby gay, funcționează în interiorul Vaticanului. Potrivit publicației, existența acestui lobby gay s-a aflat printre numeroasele secrete descrise într-un raport în două volume de 300 de pagini, alcătuit de trei cardinali aflați la pensie, numiți pentru anchetarea afacerii numite Vatilix și prezentat Papei Benedict XVI.

Acest scandal care a ridicat noi suspiciuni de corupție în interiorul Curiei, a izbucnit în 2012, după ce Paulo Gabriele, majordomul Papei, a sustras cîteva documente private ale suveranului Pontif și le-a oferit presei. Raportul Vatilix intern, dezvăluia că prelați homosexuali din Vatican au fost victime ale șantajului, relatând detalii referitoare la întruniri ale preoților gay. Și ziarul a sugerat că preocuparea lui Benedict XVI pentru acest lobby gay, a fost unul din motivele pentru care a demisionat brusc, o premieră la Vatican.

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.