Ora de religie – dezbaterea Realitatea Tv

Am urmarit cu multa atentia dezbaterea de la Realitatea Tv. Ba chiar si a doua oara, fiindca mi-a placut.

Dupa doua ore si ceva de emisiune, dupa mai multe confruntari verbale si de ideii intre reprezentantii celor doua tabere, am vazut un Emil Moise foarte convins de valoarea demersului sau in fata celeilalte tabere, a celor care sustineau obligativitatea orei de religie, in frunte cu Preotul Constantin Necula de la Sibiu. Si i-am numit numai pe acestia ca reprezentanti ai celor doua puncte de vedere fiindca mi-au parut cei mai convingatori, argumentand foarte corect tot demersul juridic.
 Singurul invitat surprins la “furat” a fost deputatul Remus Cernea, ca unul care s-a vazut introdus intr-o ecuatie destul de complicata, acesta nestapanind nici elementele de natura juridica dar nici pe cele de cultura generala, fiind adesea surprins de evolutia intregii discutii.

Parerea mea, ca unul care stapaneste si versurile ultimei strofe din imnul national, dar si cateva texte obligatorii din manualul de istorie nationala – si a religiilor lumii, imaginea profesorului de religie, atat de mult terfelita in mizeria si isteria nationala desfasurata in jurul sau, s-a imbunatatit considerabil. Si o data cu aceasta si imaginea Bisericii care se vede mai usor murdarita de unii reprezentanti nedemni de slujirea ei. Fiindca sa fim corecti, asistam in ultimii ani la o reprezentatie de o calitate indolielnica a unora dintre slujitorii sai, dar si la o “hartuire” a celei care pana la urma urmei a sprijinit inca de la inceputuri invatamantul romanesc.

Ce m-a jignit si m-a deranjat a fost nesimtirea domnului Cernea, care pe langa faptul ca a fost numarat dupa scaune si introdus involuntar in aceasta dezbatere, a demonstrat multa nerusinare si impertinenta.

In rest ramane cum am stabilit. Ora de religie devine optionala si nu prea. Aproximativ 90% dintre parinti au spus DA, iar intre cei 10% se afla si parinti care fie sunt plecati in strainatate fie nu au depus in termen din diferite motive cererea.

Iar daca setea de sange li s-a potolit cu atata, sa le fie de bine!

http://www.pinterest.com

Comenteaza si tu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.