Semne de carte

James Allen – Omul devine ceea ce gândeşte

Posted by on 22 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

Această carte este una dintre cele mai bine vândute şi cele mai îndrăgite lucrări din literatura inspiraţională, într-o ediţie revizuită şi adăugită.
   Cartea Proverbelor (23:7) afirmă răspicat: „Omul devine ceea ce gândeşte în inima sa.” Acest aforism se aplică tuturor condiţiilor si circumstanţelor în care trăieşte omul. Noi devenim literalmente ceea ce gândim, caracterul nostru nefiind altceva decât suma totală a gândurilor noastre. – James Allan
   Milioane de cititori au trăit experienţa puterii descrise de James Allen în cartea Omul devine ceea ce gândeşte. Ideile simple, dar geniale din această carte au atins multe inimi şi au schimbat multe vieţi timp de mai bine de un secol, fiind la fel de actuale în zilele noastre, căci ele prezintă calea către o viaţă plenară, mai prosperă şi trăită în compasiune.
   Această capodoperă a literaturii inspiraţionale a fost revizuită acum şi adaptată pentru secolul XXI. Termenii învechiţi au fost înlocuiţi cu alţii, moderni, astfel încât mesajul lui Allen să poată fi citit cu aceeaşi plăcere ca pe vremea generaţiilor anterioare.

Ca bonus special, această ediţie a cărţii Omul devine ceea ce gândeşte include şi ediţia actualizată a primei cărţi a lui Allen, „De la sărăcie la putere”.

James Allen – Omul devine ceea ce gândeşte


Read More

Tatiana Niculescu Bran – Mihai I, ultimul rege al românilor

Posted by on 21 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

Tatiana Niculescu Bran – Mihai I, ultimul rege al românilor

Cel mai tânăr rege al României urcă pe tron într-o vreme în care ţarilor din răsăritul Europei li se rezerva „rolul de cobai într-un experiment de un cinism care întrece închipuirea omenească“, cum va spune chiar el. În zilele noastre, mărturia lui despre abdicare e pusă la îndoială de unii, preferându-i-se documente anonime ale regimului comunist instalat la putere prin fraudă, minciună şi manipulare.

Este Mihai I un învins? Dacă împlinirea unui destin se măsoară în succese aclamate public şi compromisuri de anvergură, atunci acest rege nu e un model de urmat. Dar, dacă statornicia, răbdarea şi modestia definesc viaţa adevărată, atunci ultimul rege al românilor rămane pentru generaţiile viitoare un reper de întelepciune într-o lume răscolită de fantasmele puterii.


Read More

V. E. Schwab – Partea întunecată a magiei

Posted by on 20 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

Într-un univers guvernat de magie există mai multe Londre: Rosie, Gri, Alba și, în trecut, una Neagră.

Kell este ultimul dintre Antari, magicieni care pot călători între lumile paralele. A crescut în Londra Roșie și este mesagerul oficial pentru afacerile cu sângeroasa Londră Albă și cu Londra Gri, cea fără de magie. Neoficial însă, Kell e un contrabandist pasionat de artefacte din alte lumi Lila, o hoață care bântuie în travesti străzile Londrei Gri și visează să ajungă pirat, îi fură un obiect magic extrem de periculos. Inițial dușmani, Kell și Lila sunt nevoiți să se ajute unul pe altul când își dau seama că au intrat într-o conspirație mortală.

„O proză antrenantă, cu detalii uimitoare – un palton de cameleon, un râu roșu de magie, o antieroină cu aspirații de pirat – aduce la viață aventuri captivante în mai multe lumi fascinante.”

V. E. Schwab – Partea întunecată a magiei


Read More

Eckhart Tolle – Liniştea vorbeşte

Posted by on 19 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

„Aceasta nu este o carte pe care s-o citeşti din scoarţă în scoarţă şi apoi s-o uiţi în bibliotecă. Trăieşte cu ea, rasfoieşte-o frecvent şi, cel mai important, las-o deoparte la fel de frecvent, altfel spus, petrece mai mult timp ţinand-o în mână decât citind-o. Mulţi cititori vor simţi impulsul firesc de a se opri după fiecare frază, de a face o pauză pentru a reflecta asupra celor scrise. Este mult mai util şi mai important să te opreşti din citit decât să continui să citeşti. Îngăduie cărţii să-şi îndeplinească menirea, să te trezească şi să te scoată la lumină departe de cărările bătătorite ale gândirii tale repetitive şi condiţionate.“ – Eckhart Tolle

Liniştea vorbeşte este o călătorie spirituală, una care iţi va dezvălui o nouă stare de conştiinţă şi o înţelegere mai profundă a lumii în care trăieşti. Această carte mi-a îmbogăţit viaţa.“ – Neal Donald Walsh, autorul cărţii Conversation with God.

Eckhart Tolle – Liniştea vorbeşte


Read More

Antony Beevor – Al doilea război mondial

Posted by on 18 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

Antony Beevor – Al doilea razboi mondial

Prin dimensiunea sa cu adevărat planetară, al Doilea Război Mondial, socotit drept cel mai mare conflict din istorie, prin amploarea distrugerilor, numărul victimelor şi modificările în structura lumii, a dominat peisajul mental al mai multor generaţii. Antony Beevor, folosindu-se de excepţionalul lui talent de povestitor, reuneşte aici elementele disparate ale micilor istorii pentru a compune mozaicul Marii Istorii, aşa cum nu ne-a fost prezentată niciodată, fiecare element găsindu-şi locul care i se cuvine. Pe baza unor documente vechi, precum şi a unor arhive inedite, cu stilul limpede şi compasiunea care îl caracterizează, Antony Beevor ne duce de la Atlanticul de Nord la Pacificul de Sud, din stepa siberiană în deşertul Libiei, din jungla birmaneză la Berlinul asupra căruia cad bombe, de la lambriurile aurite ale cancelariilor la Leningradul asediat, fără să ne ferească în niciun moment de ororile războiului, fie că este vorba despre Einsatzgruppen din spatele frontului de Est, de prizonierii din gulag înrolaţi cu forţa în batalioanele sinucigaşe sau de crimele sadice comise de armata imperială japoneză în China.


Read More

Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss, Richard J. Gott – Bun venit în univers

Posted by on 17 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

Bestseller New York Times

În top 10 Forbes cele mai populare lucrări de știință din 2016

Planete, stele, galaxii, găuri negre, călătoria în timp. Aceste teme și altele sunt abordate aici pe înțelesul tuturor, pornind de la foarte popularul curs introductiv în astronomie ținut de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott la Princeton.

Într-un stil incitant, autorii povestesc cele mai recente descoperiri în astrofizică, purtându-și cititorii de la sistemul nostru solar până la cele mai îndepărtate regiuni ale Universului cunoscut: Cum trăiesc și cum mor stelele? De ce nu mai e Pluto planetă? Ce șanse sunt să existe viață pe alte planete? Cum a luat naștere Universul? Suntem singuri sau facem parte dintr-un multivers?

Bun venit în Univers – un tur de forță pentru cunoașterea lumii.

Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss, Richard J. Gott – Bun venit în univers

Read More

Keith Hitchins – România 1866-1947

Posted by on 16 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

Tradusă în 1996 şi epuizată în acelaşi an, „România, 1866–1947″ a fost considerată cea mai bună sinteză asupra perioadei monarhice româneşti publicată vreodată la noi. Noua ei ediţie apare împreună cu alt studiu dedicat de Hitchins istoriei noastre, „Românii, 1774–1866”. Alături de Barbara Jelovich, Seton Watson, Dennis Deletant sau Larry Watts, profesorul Keith Hitchins de la Universitatea din Illinois aparţine acelei pleiade de istorici anglo-saxoni care a îmbogăţit istoriografia României cu studii solide şi riguroase, scrise dintr-o perspectivă originală, complet inedită pentru cititorul român.

Keith Hitchins – România 1866-1947


Recomandare de carte – Keith Hitchins – România 1866-1947 – pe Cartepedia.ro

Read More

Stefan Zweig – Orele astrale ale omenirii

Posted by on 15 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

Stefan Zweig – Orele astrale ale omenirii

„Nici un artist nu este artist tot timpul, pe întreg parcursul celor douăzeci şi patru de ore ale existenţei sale zilnice; tot ceea ce este esenţial, tot ceea ce este durabil în reuşitele sale se înfăptuieşte în rarele momente de inspiraţie. Nici istoria, pe care o admirăm ca pe cea mai mare poetă, cea mai mare artistă a tuturor timpurilor, nu este în permanenţă creatoare. Şi în acest «tainic atelier al lui Dumnezeu», cum o numeşte Goethe cu veneraţie, se petrec nespus de multe lucruri oarecare, banale, cotidiene. Însă uneori, aşa cum în vârful paratrăsnetului se concentrează electricitatea întregii atmosfere, aşa se adună, în cel mai restrâns interval de timp, o neînchipuită bogăţie de întâmplări. Astfel de ore dramatice, în care o hotărâre ce va înfrunta timpul este comprimată într-o singură zi din calendar, într-o singură oră şi adesea într-o singură clipă, încerc să evoc aici. Le-am numit aşa deoarece, luminoase şi statornice ca aştrii, depăşesc în strălucire noaptea efemeră.“ (Stefan ZWEIG)


Read More

James C. Humes – Vorbele de duh ale lui Winston Churchill

Posted by on 14 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

O expunere extrem de antrenantă a multor bon mots, anecdote şi fleacuri picante legate de Winston Churchill, făcută de unul dintre cei mai cunoscuţi redactori de discursuri prezidenţiale şi interpreţi ai acestui mare politician – utilă în special purtătorilor de cuvânt, studenţilor de la facultăţile de istorie, celor interesaţi cu precădere de diferitele aspecte ale celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi oricărui alt cititor.

James C. Humes – Vorbele de duh ale lui Winston Churchill


Read More

Imre Tóth – A fi evreu după Holocaust

Posted by on 13 Feb, 2018 in Semne de carte | 0 comments

Cea mai bună armată din câte au existat vreodată, armata lui Hitler, a pierdut războiul. În schimb, Germania a repurtat o victorie incontestabilă asupra evreilor: a reușit să-i scoată din Europa. În Holocaust, toate episoadele antisemitismului istoric s-au acumulat ca într-un vârf de lance, împlinind, prin „soluția finală“, mersul negativ al spiritului european împotriva lui însuși.

Pentru Imre Tóth, hegelian prin formație, Holocaustul a fost o culminație a antisemitismului trăit ca dimensiune ontic-ontologică a spiritualității occidentale. Eliminându-i pe evrei, aceste „fosile vii“ ale Antichității, martori ai tranziției spre creștinism, mediatori între națiuni, culturi și lumi, țesut conjunctiv al omenirii, Holocaustul nu a făcut decât să ateste împlinirea mișcării istorice negative și autodistructive a Occidentului – în fapt, sinuciderea lui spirituală.

Imre Tóth – A fi evreu după Holocaust


Read More