Semne de carte

Bernard Cornwell – Razboinicii furtunii

Posted by on 8 dec., 2018 in Semne de carte | 0 comments

Bernard Cornwell – Razboinicii furtunii

Razboinicii furtunii este al noulea roman din seria de succes Ultimul regat scrisa de Bernard Cornwell, o cronica a istoriei Angliei de la inceputurile sale, „la fel de captivanta ca Urzeala tronurilor, dar inspirata din evenimente reale“ (The Observer), serie care a stat la baza unui exceptional serial de televiziune realizat de BBC.

O pace fragila domneste in Wessex, Mercia si Anglia de Est. Fiul regelui Alfred, Edward, si fiica sa, Aethelflaed, sunt la conducere. Dar raidurile normande care tintesc tinuturile si bisericile bogate se inmultesc. Uhtred de Bebbanburg, cel mai mare razboinic al regatului, controleaza nordul Merciei din orasul fortificat Chester. Insa o armata uriasa se aduna impotriva lui. Normanzilor, condusi de Ragnall Ivarson, li se alatura northumbrienii, iar puterea lor s-ar putea dovedi coplesitoare… 
 
Bernard Cornwell scrie un roman istoric si de aventuri exceptional, un roman despre curaj, datorie, devotament, familie, loialitate si ambitie personala, dand viata uneia dintre cele mai importante epoci din istoria Angliei. 
 
Cel mai mare scriitor de romane istorice din zilele noastre. – Washington Post

Cornwell trece cu usurinta de la o batalie spectaculoasa la alta, impletind politica si moravurile sociale ale vremii si plasandu-si cu maiestrie actiunea in contextul istoric. – Booklist

Read More

Romania, te iubesc! – Paul Angelescu, Alex Dima, Paula Herlo, Rares Nastase, Cosmin Savu – PRECOMANDA

Posted by on 6 dec., 2018 in Semne de carte | 0 comments

Romania, te iubesc! – Paul Angelescu, Alex Dima, Paula Herlo, Rares Nastase, Cosmin Savu – PRECOMANDA

Romania, te iubesca fost o idee care a crescut natural in redactia Stirilor PRO TV. Un format de reportaje, anchete si investigatii de calitate mereu mai buna, cu standarde mereu mai mari. 2018 este un nou capitol in istoria emisiunii. „Cum sa facem scris din imagine?“ Aveam cu totii in minte imagini superbe sau dezolante, fragmente de interviuri in care participantii puteau fi premiati pentru jocul artistic, scene dense si rapide in care totul era in miscare. Cum sa le descrii, ca sa ramana la fel de valoroase ca la televizor? Forma fizica, fireasca in care se asaza faptele si imaginile inainte de a deveni un reportaj finit este totusi scrisul. Materialele „au trecut sticla“, dupa cum ne arata reactiile publicului care ne urmareste. Suntem acum pe un teritoriu nou, curiosi daca universul creat de personalitatile corespondentilor prinde viata inca o data, in mintea cititorului de data aceasta.


Read More

J.M. Coetzee – Epoca de fier

Posted by on 5 dec., 2018 in Semne de carte | 0 comments

J.M. Coetzee – Epoca de fier

„O papusa? Viata unei papusi? Asta am trait? Ii este dat unei papusi sa nutreasca asemenea gand? Sau gandul vine si se duce ca o alta intuitie, scapararea unui fulger, strapungerea cetii de catre lancea inteligentei unui inger? Poate o papusa sa recunoasca o papusa? Poate o papusa sa cunoasca moartea? Nu: papusile cresc, invata sa vorbeasca si sa mearga, cutreiera lumea; imbatranesc, se smochinesc, pier; sunt aruncate in foc sau ingropate in pamant; dar nu mor. Ele exista pentru totdeauna in acel moment de surprindere pietrificata dinaintea oricarei amintiri legate de rapirea unei vieti, o viata ce nu e a lor, dar in locul careia sunt lasate ele, ca marturie. Cunoasterea lor, o cunoastere fara substanta, fara greutate lumeasca, precum capul unei papusi, gol, umplut doar cu aer. Asa cum ele insele nu sunt prunci, doar ideea de prunci, mai rotunjori, mai rozalii, mai lipsiti de expresie si cu ochi mai albastri decat ar putea vreun copil vreodata sa fie sau sa aiba, traind nu viata, ci ideea de viata, nemuritoare, nepieritoare, asemenea tuturor ideilor.
    Hades, Iadul: taramul ideilor. De ce a fost necesar ca iadul sa fie un loc in sine, in gheturile Antarcticii sau in haul unui vulcan? De ce nu poate fi iadul la piciorul Africii si de ce nu pot creaturile iadului sa umble printre cei vii? „Tata, nu vezi ca ard?” implora copilul, stand langa patul tatalui sau. Dar tatal sau, continuand sa doarma, sa viseze, nu vedea.
    Acesta e motivul — ti-l spun acum, sa-l intelegi — pentru care ma agat atat de strans de amintirea mamei. Caci daca ea nu mi-ar fi dat viata, nimeni nu mi-ar fi dat. Ma agat nu numai de amintirea ei, ci de ea insasi, de trupul ei, de venirea mea pe lume din trupul ei. Odata cu sangele si laptele i-am baut trupul si m-am nascut. Apoi mi-a fost furata si de atunci a fost pierduta pentru mine.”


Read More

Constantin Noica – Povestiri despre om

Posted by on 4 dec., 2018 in Semne de carte | 0 comments

Constantin Noica – Povestiri despre om

„Azi ni se pare neverosimil ca volumul acesta speculativ, atât de fin în aticismul frazelor sale, să aibă soarta pe care a avut-o în decembrie 1958, când a devenit unul dintre capetele de acuzare în procesul intentat lui Noica. Aflat în domiciliu obligatoriu la Câmpulung-Muscel, Noica îi va citi integral pe Goethe şi Hegel, cufundându-se în opera lor ca într-o albie cu virtuţi regeneratoare… Aşa se face că cele două cărţi pe care le va scrie pe marginea operei lor nu sunt compendii înţesate cu sterpe comentarii de lectură, ci cărţi de creaţie proprie. Fenomenologia spiritului de Hegel nu mai este citită azi aproape de nimeni. În schimb, cartea lui Noica poate fi citită, ba chiar poate fi parcursă cu delicii estetice subtile. S-o citim cu convingerea că, în zilele noastre, nimeni nu mai poate da o interpretare atât de frumoasă unei cărţi atât de grele.“ – Sorin LAVRIC


Read More

Heather Morris – Tatuatorul de la Auschwitz

Posted by on 3 dec., 2018 in Semne de carte | 0 comments

Un milion de exemplare vandute in noua luni de la aparitie, intre ianuarie si septembrie 2018 • Romanul cel mai bine vandut in Marea Britanie si Irlanda in 2018 • Bestseller in SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia, Ungaria etc. • 25 de saptamani in top 10 Sunday Times • Bestseller Amazon, New York Times, Saturday Times, The Irish Times, The Northern Eco • Carte tradusa in peste 35 de tari • In curs de adaptare TV.

Heather Morris – Tatuatorul de la Auschwitz

Tatuatorul de la Auschwitz se bazeaza pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albastrui tatuate pe bratele prizonierilor, femei si barbati deopotriva. Cand lui Lale i se ofera ocazia de a fi Tatowierer la Auschwitz, tanarul evreu slovac intelege ca aceasta poate fi sansa lui sa supravietuiasca, desi trebuie sa-si intepe pana la sange semenii, act pe care il resimte ca pe o dureroasa profanare. De la masa la care lucreaza, nici nu i se permite sa ridice capul spre cei al caror destin il pecetluieste astfel. Dar intr-o zi reuseste sa surprinda privirea unei tinere al carei nume il afla in cele din urma: Gita.


Read More

Florina Iliş – Vieţile paralele

Posted by on 1 dec., 2018 in Semne de carte | 0 comments

Premiul „Liviu Rebreanu” pentru proză, acordat de USR, Filiala Cluj, Premiul pentru „cel mai bun roman romanesc” al anului 2012, acordat in cadrul Colocviilor Romanului Romanesc Contemporan, editia a VI-a, Premiul pentru „Proza” al Uniunii Scriitorilor din Romania, pentru anul editorial 2012

Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi, 2013, Premiul Radio Romania Cultural, la sectiunea „Proza”, editia 2013

Aceasta carte monumentala va bulversa in totalitate orizontul de asteptare al cititorului. Romanul Vietile paralele debuteaza la 28 iunie 1883 si se incheie la 15 iunie 1889. Doua date inregistrate in memoria colectiva, care consolideaza si, deopotriva, submineaza mitul Poetului national.

Florina Iliş – Vieţile paralele

Florina Ilis reconstituie, intr-un roman-document care sfideaza legile timpului, mai mult de 150 de ani din existenta lui Mihai Eminescu – antuma si postuma –, din secolul al XIX-lea pina in prezent, asa cum a fost ea traita, consemnata, idealizata, maculata, imaginata. Viata, boala si moartea poetului continua sa fie subiecte actuale de dispute, de intrebari fara raspuns, de teorii ale conspiratiei. Poetul a fost un geniu? A iubit? A fost nebun? A existat Marea conspiratie? A fost asasinat? Etc. etc. Intr-un efort dramatic de a se apropia de adevar, Florina Ilis recurge la nenumarate documente autentice, foi medicale de observatie, surse apocrife, jurnale, legende urbane, marturii ale contemporanilor, corespondenta, manuscrise, dosare si note informative ale Sigurantei si ale Securitatii, dezbateri aprinse in reviste de cultura, cotidiene si bloguri, dar si la jocul subtil al imaginatiei. Un geniu poetic precum Eminescu, ale carui „vieti paralele”, pe cit de reale istoric, pe atit de metafizic visate, se confunda cu insasi Romania moderna, avea nevoie de o viziune pe masura, capabila sa viseze, dincolo de epoci, ca intr-o metempsihoza nationala, documentele de arhiva ale unei „politii politice” fara virsta.

La sapte ani de la aparitia bestsellerului Cruciada copiilor, noul roman al Florinei Ilis va lua prin surprindere nu doar lumea romanului romanesc contemporan, ci si teoria si istoria literaturii.

Read More

Florence Scovel Shinn – Calea magica a intuitiei

Posted by on 29 nov., 2018 in Semne de carte | 0 comments

Pentru prima data in Romania, un manuscris inedit al lui Florence Scovel Shinn, marea maestra spirituala ce a modelat domeniul evolutiei spirituale si al Noii Gandiri. Descoperit in urma cu cativa ani de un negustor de carti rare, manuscrisul se intituleaza Calea magica a intuitiei si este o sinteza a invataturilor predate de Florence Scovel Shinn, ridicandu-se la aceeasi valoare pe care o are cartea cea mai cunoscuta a autoarei: Jocul vietii si cum sa-l joci.

Florence Scovel Shinn – Calea magica a intuitiei

Prin profunzimea sfaturilor oferite, prin relevanta exemplelor date (intotdeauna inspirate de aspectele vietii cotidiene – bani, relatii, familie, legi universale, serviciu etc.), prin numeroasele afirmatii, care ofera solutii de anulare a celor mai intalnite blocaje din viata, cartea Calea magica a intuitiei este o comoara nepretuita si o lectura pe care veti vrea sa o reluati de fiecare data cand va simtiti lipsiti de inspiratie.


Read More

Kurt Tepperwein – Legile spiritului – A cunoaşte, a înţelege, a învăţa

Posted by on 28 nov., 2018 in Semne de carte | 0 comments

,,Tot ceea ce există, întreaga creaţie, este revelarea unui Unu indivizibil, cel care acţionează prin materie ca «joc al vieţii». A evolua înseamnă a redescoperi Unul din mulţime. «Jocul vieţii» înseamnă devenire în fiecare clipă a existenţei. În adâncul meu ştiu că sunt acel Unu, întregul care cuprinde tot, din care totul porneşte şi în care totul se sfârşeşte la capătul timpului. Eu sunt începutul şi scopul, şi practic acest joc pentru a trăi aventura vieţii. Întreaga viaţă este jocul acestui Unu cu sine însuşi.“ – Kurt Tepperwein

Kurt Tepperwein – Legile spiritului – A cunoaşte, a înţelege, a învăţa

Timp de mai bine de trei decenii, Kurt Tepperwein a fost, mai întâi, tâmplar, apoi antreprenor şi în cele din urmă con­sul­tant în afaceri. În 1973 s-a retras din afaceri şi din acel moment şi-a dedicat energia susţinerii unor cursuri şi scrierii unor lucrări despre vindecarea suferinţei şi a bolii. Din 1997, Kurt Tepperwein e lector la Academia Internaţională de Ştiinţe. A ţinut seminarii în India, Bali, Egipt, Sri Lanka, Aspen — Colorado, Kyoto, Qatar şi în multe alte locuri. A scris peste 50 de cărţi şi a înregistrat sute de casete şi CD-uri cu discursuri motivaţionale. Este fondatorul Şcolii Internaţionale a Vieţii, al cărei scop e acela de a-i ajuta pe oameni să recunoască legile spiritului şi să-şi împlinească, astfel, vieţile. A primit, în anul 1997, distincţia „First German Mysticism Price“ şi în anul 2000 „Premiul Millenium“.


Read More

Isabelle Duvernois – Limbajul corpului. Atenţie, gesturile vorbesc pentru noi

Posted by on 27 nov., 2018 in Semne de carte | 0 comments

Isabelle Duvernois – Limbajul corpului. Atenţie, gesturile vorbesc pentru noi

Ştiaţi că aproape 70% din comunicarea noastră are loc prin mijloace nonverbale: prin gesturi, mers, privire?

Piciorul care se leagănă, o privire aruncată pe furiş sau o strângere de mână moale sunt adesea mult mai grăitoare decât cuvintele însele. Cu ajutorul acestei cărţi, bogat ilustrate, care conţine numeroase sfaturi practice şi mărturii, veţi învăţa să decodaţi toate gesturile corpului: înroşirea feţei, încrucişarea braţelor sau a picioarelor, postura trunchiului, mângâiatul părului, gâtului sau mâna dusă la spate; toate aceste gesturi pe care corpul nostru le schiţează, cel mai adesea involuntar, nu vor mai avea secrete pentru dumneavoastră. Veţi învăţa, de asemenea, să depistaţi minciuna sau trădarea, să treziţi simpatia, să seduceţi pe cineva ori să îi atrageţi atenţia persoanei de care vă place. Amintiţi-vă că trupul dumneavoastră este un instrument minunat cu ajutorul căruia puteţi obţine succesul la locul de muncă, permiţându-vă să vă sporiţi puterea de convingere şi de negociere, să vă maximizaţi potenţialul sau, pur şi simplu, să comunicaţi mai eficient.


Read More

Viktor E. Frankl – Strigatul neauzit pentru sensul vietii

Posted by on 26 nov., 2018 in Semne de carte | 0 comments

Viktor E. Frankl – Strigatul neauzit pentru sensul vietii

„Omul detine asadar o vointa de sens, dar detine de asemenea si un sens al vietii? Cu alte cuvinte, dupa ce ne-am ocupat de aspectul teoretic-motivational al logoterapiei, ne vom ocupa acum de „logoteorie”, adica de teoria logoterapiei despre sens. Si, pentru inceput, ne vom intreba mai intai daca un logoterapeut poate imprima un sens. As spune ca in primul rand el ar trebui sa aiba grija ca sensul nu fie indepartat – deoarece exact asta face reductionismul. In urmatoarele capitole, ca si in alte carti ale mele, sunt citate numeroase
exemple.
Dati-mi voie sa reamintesc doar un incident al carui protagonist am fost pe cand aveam treisprezece ani. Profesorul meu de biologie se plimba printre randurile de banci si le spunea elevilor ca, in esenta, viata nu era decat un proces de ardere, un proces de oxidare. Eu am sarit in picioare si, fara sa cer permisiune, asa cum se obisnuia pe, atunci, l-am intrebat:
Ce sens are, atunci, viata?
Read More