Semne de carte

Clipă de nebunie

Posted by on 7 Noi, 2017 in Semne de carte | 0 comments

Cere celui nebun să ordoneze timpul şi te va mişca cu dreptatea sa.

FOTO: pinterest

Read More

În loc de încheiere

Posted by on 1 Sep, 2017 in Semne de carte | 0 comments

– Dar gustă şi din asta. Precis că o să-ţi placă, apoi, dacă nu vrei, nici nu o să îţi mai fac.

Apoi zâmbi înţelegător, clătinând din cap, şi din nou ochii îi căzu sub pleopele grele de somn şi vremea multă trecută peste ei. Era multă neputinţă în trupul acela slăbit şi schimonosit de durerea oaselor ce nu îl mai lăsa de aproape doi ani.

FOTO: pinterest

Ştiam că e cu neputinţă să croiască iară înţelesuri mari din cuvinte puţine. Era trecută vreme aceea din livada cu meri ce până anul trecut îmi părea cea mai înaltă şcoală pe care nici profesorii nu au putut-o urma vreodată.

Cunoşteam bine meleagurile acelea, ştiam prea bine uliţele neumblate de nimeni pe care numai el mi le-a făcut cunoscute, să-mi rămână cadou la timpul cel mai bun.

Şi cum vremea era trecută spre seară, peste dealurile rămase pitice sub apusul roşu, se înălţa definitiv înţelesul de acum mărginit de ultimele ore de vară.

Read More

Cu grăbire

Posted by on 17 Iul, 2017 in Semne de carte | 0 comments

Niciodată timpul nu a căutat atâta revărsare de sens peste lume.

Precis numai o criză de mari proporţii ar putea convinge nemişcarea să mute din locuri eterne, vibraţii de cuvinte potrivite celor născuţi străini. Ori, poate meleaguri potrivite devenind, într-o mişcare studiată din vremuri ce nu s-au mai cunoscut vreodată, să arate celor cu destinaţii greşite că biletul are şi drum de întors.

Se poate …

FOTO: pinterest.com

Read More

Fragment – epistola lui Théophile Gautier

Posted by on 8 Iul, 2017 in Semne de carte | 0 comments

„Nu totdeauna suntem din țara ce ne-a văzut născând și de aceea căutăm adevărata noastră patrie. Acei care sunt făcuți în felul acesta se simt ca exilați în orașul lor, străini lângă căminul lor și munciți de-o nostalgie inversă… Ar fi ușor a însemna nu numai țara dar chiar și secolul în care ar fi trebuit să se petreacă existența lor cea adevărată… Îmi pare c-am trăit odată în Orient și, când în vremea carnavalului mă deghizez cu vrun caftan, cred a relua adevăratele mele vesminte. Am fost întotdeauna surprins că nu pricep curent limba arabă. Trebuie s-o fi uitat”.

FOTO: pinterest

Read More

Vedere deplină

Posted by on 23 Iun, 2017 in Semne de carte | 0 comments

In faţa veşniciei, cuprinsă de groaza nesfârşitului propriu, toată voinţa şi cunoaşterea pălesc.

Şi îmi pare că răspunsurile pentru care cu trudă le-am aflat adevărul, seamănă atât de bine cu nimicul însemnat al vremii mele.

Nefericit Cioran – grozavă vrednicie.

FOTO: pinterest

Read More