Semnate de Autor

Se rezistă

Posted by on 24 Aug, 2017 in Semnate de Autor | 1 comment

Se rezistă la greu în România iar „rezistenţii” sunt imuni la orice argument care le-ar putea pune judeca în primejdia de a asculta şi opinii ce nu le acceptă demersul revoluţionar. Ba poţi fi chiar „sacrificat” public fără pic de milă; o jertfă necesară care nu are nevoie de justificare, un „ritual” la care se participă în grup, lipsirea de la acest eveniment putând justifica din partea celor absenţi trădarea momentului inţiatic ce sfârşeşte întotdeauna prin sorbirea cu poftă a sângelui cald şiroind.

FOTO: google

Se înţelege de la sine că trebuie să fii pro. Şi nu se acceptă abţineri, unanimitatea este doctrină, ţel şi sens. Asta desigur, în numele democraţiei pure, a libertăţii desăvârşite şi a progresului total.

Şi să nu te împingă necuratul să rosteşti incantaţii cu invocarea numelui „necuratului” Soroş sau a Ocultei Mondiale. Există precis şi de netăgăduit un interes naţional ce trebuie slujit, un interes pe care numai cei „rezistenţi” îl pricep în sensul realizării lui. Voi, restul, rămâneţi nişte nemernici neputincioşi şi vrednici de toată bătaia. De joc, desigur.

Read More

Propunere de viitor. Imaginea lui mâine

Posted by on 6 Iul, 2017 in Semnate de Autor | 0 comments

Te poţi revolta în linişte, fără zgomot, cu gesturi fără seamă şi cuvinte rostite ţie cu faţă către oriunde.

Ai putea considera că este important să scrii ce crezi ori nu. Te poţi îndoi de bine şi fără să cunoşti un rău întâmplat.

O imagine face cât o mie de cuvinte, însă o mie de cuvinte puţine pentru oricine ar îndrăzni a traduce pe înţelesul aproape al oricui, motivaţia firească şi sensul corect al creaţiei.

Viitorul cuprinde un sens potrivit timpului său. Modelul de familie propus înseamnă astăzi o eroare ce poate fi înţeleasă cu ambele urechi ori, poate fi refuzat atât de uşor în virtutea libertăţii, diversităţii şi iubirii, care işi diluează sensul într-o factură scrisă cu două mâini, pe uşa salonului de la maternitate.

Ridic doar două degete şi răspund când sunt întrebat:

Read More

Cine este Albert Wass – criminalul de război ungur cu nume de stradă în Covasna

Posted by on 31 Oct, 2016 in Cioburi, Semnate de Autor | 0 comments

Într-o intervenție televizată, domnul Attila Korodi a încercat să justifice activitatea criminalului de război Albert Wass ca fiind una care a urmărit și interesat dezvoltarea culturală a Transilvaniei, dorind, în necunoștința de cauză, sau poate dintr-o prea bună cunoștință, să-i ascundă trecutul pătat cu sânge românesc și evreiesc nevinovat.

Discuția a avut loc în contextul existenței în Târgul Secuiesc a unei străzi ce-i poartă numele, decizie aprobată cu unanimitate de către UDMR, într-o țară în care memoria unor mari români a fost interzisă prin lege, de o inițiativa aprobată a tovarășului Alexandru Florian, directorul Elie Wiesel.

Așadar, cine a fost Albert Wass? Păi iată:

wass_albert_foto

FOTO: wikipedia.org

S-a născut la Răscruci, Județul Cluj. A fost fiul lui Endre Wass (1886–1975) și al baronesei Ilona Bánffy de Losonc (1883–1960). A fost un nobil maghiar, deținând titlul de Conte de Czege și Szentegyed, fiind totodată inginer forestier, scriitor și poet.

În perioada ocupării Transilvaniei de Nord din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, ca urmare a dictatului de la Viena, prin scrierile sale a fost premiat de înalte instituții academice din Ungaria, fiind numit totodată membru al Academiei Ungare, pentru cunoștințele sale forestiere.

A decedat în urma sinuciderii, la 17 februarie, 1998 în Astor, Florida.

Judecarea și condamnarea

În mai 1946, atât Albert Wass cât și tatăl său Endre Wass, au fost condamnați la moarte în contumacie de Tribunalul Cluj, iar posesiunile le-au fost confiscate, fiind găsiți responsabili pentru evenimentele care au avut loc în septembrie 1940, când un locotenent ungur, pe nume Pakucs, a arestat șase locuitori din Sucutard și a executat patru dintre ei (doi români și două evreice) în localitatea Țaga. Albert Wass a fost găsit responsabil și pentru instigarea și provocarea măcelului de la Mureșenii de Câmpie, când soldați unguri, conduși de locotenentul Gergely Csordás, au ucis 11 persoane civile.

Read More

Sandra Pralong, consilier Klaus Iohannis: Pentru a forma oameni adevărați, școala nu are nevoie de religie

Posted by on 11 Iun, 2016 in Cioburi, Semnate de Autor | 0 comments

Nota mea:
Sandra Pralong este consilier de stat la departamentul pentru relația cu românii din afara granițelor al Administrației Prezidențiale, numită de Klaus Iohannis anul trecut.
imageResize

FOTO: agerpres

Conform listei apărute în ziarul Ziua, aceasta a fost beneficiara unei burse a lui George Soros, despre care a scris pe pagina ei personală că ”selectia la “Soros” se făcea pe merit și încredere”.

De asemenea, între 1990 – 1991 conform aceleași surse, Sandra Pralong a fost reprezentant personal al lui Soros, mai excat co-președinte al asociației „Fundația Soros pentru o Societate Deschisă”.

Dar ce declara aceasta la sfârșitul anului trecut, chestionată fiind pe tema oportunității religiei în școli.

„Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni” (cei care cred ca noi) şi „răi” (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla? 
Read More

România furată cu acte! Călăul pădurilor din România, austriacul Gerald Schweighofer, făcut cetățean de onoare la Comănești

Posted by on 28 Mai, 2016 in Cioburi, Semnate de Autor | 0 comments

Patronul Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Comănești. Austriacul controlează cel mai important operator din industria lemnului din România. Compania sa a fost implicată în scandalul tăierilor ilegale de lemn, un ONG din SUA dovedind că Holzindustrie procesează masă lemnoasă achiziționată la negru. Potrivit unui comunicat dat publicității de Primăria Comănești, Gerald Schweighofer a sprijinit financiar autoritățile locale cu peste 1,2 milioane euro, banii fiind investiți în reabilitarea Spitalului „Ioan Lascăr”, precum și a unor unități școlare. Holzindustrie este cel mai mare angajator din Comănești, operând în localitate fostul Combinat de Prelucrarea Lemnului, achiziționat în urmă cu 5 ani, scria bacău.net la sfârșitul anului trecut.

SCHWEIGHOFER-Gerald

FOTO: bacău.net

Povestea lui Gerald Schweighofer în Comănești (județul Bacău) a început în anul 2010, când Holzindustrie Schweighofer a achiziționat fabrica de panel Baco, pe care a transformat-o într-o afacere recunoscută la nivel internațional. În urma unei creșteri a producției de 270%, fabrica are în prezent cea mai mare producție de panel din lume. În numai cinci ani, Holzindustrie Schweighofer a investit 25 de milioane de euro în extinderea și modernizarea acestei fabrici cu tehnologii inovatoare. De asemenea, au fost create 750 de locuri de muncă, Holzindustrie Schweighofer fiind cel mai mare angajator din Comănești.

„Venirea Grupului Schweighofer în Comănești a contribuit la reconfigurarea acestei zone. Îi suntem recunoscători domnului Gerald Schweighofer pentru implicarea sa în reamplasarea oraşului nostru pe harta economică a Europei şi nu numai, precum și în sprijinirea unor proiecte sociale foarte importante pentru comunitatea noastră: un spital care oferă servicii medicale la standarde europene, condiții mai bune pentru copiii noștri în şcoli, grădiniţe, creşe, toate acestea modernizate prin aportul domnului Gerald Schweighofer. Astăzi, oraşul Comănești are una dintre cele mai moderne companii de producţie şi prelucrare superioară a lemnului, locuri de muncă atractive; 750 de angajaţi dintre care aproximativ 500 sunt locuitori ai oraşului nostru”, a adăugat Viorel Miron, Primarul orașului Comănești.

Firma Schweighofer Holzindustrie România care deţine un cvasimonopol pe piaţa lemnului din ţara noastră, achiziţionând cantităţi uriaşe de masă lemnoasă, a fost expusă de o investigaţie a organizaţiei Environmental Investigation Agency (EIA) că recompensează lemnul tăiat ilegal printr-un sistem de bonificaţie. Investigatorii EIA, s-au dat drept nişte investitori străini care au câştigat drepturile de punere în valoare a unei cantităţi de lemn din pădurile unei asociaţii de proprietari din România. În discuţiile pe care aceştia le-au purtat cu oficialii români şi austrieci ai companiei Schweighofer, filmate cu camera ascunsă, ei au insistat pe intenţia de a tăia mai mult decât este permis conform contractului cu asociaţia de proprietari şi au cerut companiei de asigurări că le va cumpăra lemnul ilegal. În replică, oficialii Schweighofer au confirmat că vor cumpăra lemnul şi au arătat că oferă şi bonusuri pentru cantităţile suplimentare de lemn tăiat ilegal.

Publicarea investigaţiei şi filmărilor cu reprezentanţii companiei austriece Schweighofer Holzindustrie a survenit în contextul discuţiilor care au avut loc în Parlament în legătură cu noul Cod Silvic, retrimis legislativului de preşedintele Klaus Iohannis pe 23 martie 2015 și, ulterior, promulgat de șeful statului. După retrimiterea Codului Silvic în Parlament, CEO-ul Gerald Schweighofer i-a adresat o scrisoare primului ministru al României, cerându-i să schimbe Codul Silvic, în caz contrar ameninţând cu efecte negative asupra comerţului dintre Austria şi România, în general.

Nota mea:

Înainte de anii 2000, adică înainte ca firmele austriece Egger, Kronospan și Schweighofer să vină în România, exista o industrie locală la nivel național ce număra un număr de aproximativ 50.000 de oameni.

Fostul ministru al apelor, pădurilor și pisciculturii, doamna Doina Pană, a încercat în mandatul său din guvernul Ponta III să adopte Codul Silvic, lege prin care se dorea atât stoparea tăierilor ilegale prin așa numitul sistem informatic Radarul Pădurilor, cât stoparea retrocedărilor abuzive ce ar fi adus prejudicii de circa 300 de milioane de euro. Această lege a pădurilor ar fi interzis unui concern să prelucreze mai mult de 30% dintr-o specie de lemn.

Read More