Semnate de Autor

Simţire în adevăr

Posted by on 6 Noi, 2017 in Cioburi, Semnate de Autor | 0 comments

Să simţi şi să rezonezi cu un adevăr deplin, pe care numai tu eşti pregătit să-l primesti, dar fără a simţi povara de a justifica mărturia simţirii, mi se pare cel mai înalt sentiment pe care omul îl poate experia în intimitatea tainică a cunoaşterii.

FOTO: pinterest

Read More

Se rezistă

Posted by on 24 Aug, 2017 in Semnate de Autor | 1 comment

Se rezistă la greu în România iar „rezistenţii” sunt imuni la orice argument care le-ar putea pune judeca în primejdia de a asculta şi opinii ce nu le acceptă demersul revoluţionar. Ba poţi fi chiar „sacrificat” public fără pic de milă; o jertfă necesară care nu are nevoie de justificare, un „ritual” la care se participă în grup, lipsirea de la acest eveniment putând justifica din partea celor absenţi trădarea momentului inţiatic ce sfârşeşte întotdeauna prin sorbirea cu poftă a sângelui cald şiroind.

FOTO: google

Se înţelege de la sine că trebuie să fii pro. Şi nu se acceptă abţineri, unanimitatea este doctrină, ţel şi sens. Asta desigur, în numele democraţiei pure, a libertăţii desăvârşite şi a progresului total.

Şi să nu te împingă necuratul să rosteşti incantaţii cu invocarea numelui „necuratului” Soroş sau a Ocultei Mondiale. Există precis şi de netăgăduit un interes naţional ce trebuie slujit, un interes pe care numai cei „rezistenţi” îl pricep în sensul realizării lui. Voi, restul, rămâneţi nişte nemernici neputincioşi şi vrednici de toată bătaia. De joc, desigur.

Read More

Propunere de viitor. Imaginea lui mâine

Posted by on 6 Iul, 2017 in Semnate de Autor | 0 comments

Te poţi revolta în linişte, fără zgomot, cu gesturi fără seamă şi cuvinte rostite ţie cu faţă către oriunde.

Ai putea considera că este important să scrii ce crezi ori nu. Te poţi îndoi de bine şi fără să cunoşti un rău întâmplat.

O imagine face cât o mie de cuvinte, însă o mie de cuvinte puţine pentru oricine ar îndrăzni a traduce pe înţelesul aproape al oricui, motivaţia firească şi sensul corect al creaţiei.

Viitorul cuprinde un sens potrivit timpului său. Modelul de familie propus înseamnă astăzi o eroare ce poate fi înţeleasă cu ambele urechi ori, poate fi refuzat atât de uşor în virtutea libertăţii, diversităţii şi iubirii, care işi diluează sensul într-o factură scrisă cu două mâini, pe uşa salonului de la maternitate.

Ridic doar două degete şi răspund când sunt întrebat:

Read More

Cine este Albert Wass – criminalul de război ungur cu nume de stradă în Covasna

Posted by on 31 Oct, 2016 in Cioburi, Semnate de Autor | 0 comments

Într-o intervenție televizată, domnul Attila Korodi a încercat să justifice activitatea criminalului de război Albert Wass ca fiind una care a urmărit și interesat dezvoltarea culturală a Transilvaniei, dorind, în necunoștința de cauză, sau poate dintr-o prea bună cunoștință, să-i ascundă trecutul pătat cu sânge românesc și evreiesc nevinovat.

Discuția a avut loc în contextul existenței în Târgul Secuiesc a unei străzi ce-i poartă numele, decizie aprobată cu unanimitate de către UDMR, într-o țară în care memoria unor mari români a fost interzisă prin lege, de o inițiativa aprobată a tovarășului Alexandru Florian, directorul Elie Wiesel.

Așadar, cine a fost Albert Wass? Păi iată:

wass_albert_foto

FOTO: wikipedia.org

S-a născut la Răscruci, Județul Cluj. A fost fiul lui Endre Wass (1886–1975) și al baronesei Ilona Bánffy de Losonc (1883–1960). A fost un nobil maghiar, deținând titlul de Conte de Czege și Szentegyed, fiind totodată inginer forestier, scriitor și poet.

În perioada ocupării Transilvaniei de Nord din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, ca urmare a dictatului de la Viena, prin scrierile sale a fost premiat de înalte instituții academice din Ungaria, fiind numit totodată membru al Academiei Ungare, pentru cunoștințele sale forestiere.

A decedat în urma sinuciderii, la 17 februarie, 1998 în Astor, Florida.

Judecarea și condamnarea

În mai 1946, atât Albert Wass cât și tatăl său Endre Wass, au fost condamnați la moarte în contumacie de Tribunalul Cluj, iar posesiunile le-au fost confiscate, fiind găsiți responsabili pentru evenimentele care au avut loc în septembrie 1940, când un locotenent ungur, pe nume Pakucs, a arestat șase locuitori din Sucutard și a executat patru dintre ei (doi români și două evreice) în localitatea Țaga. Albert Wass a fost găsit responsabil și pentru instigarea și provocarea măcelului de la Mureșenii de Câmpie, când soldați unguri, conduși de locotenentul Gergely Csordás, au ucis 11 persoane civile.

Read More

Sandra Pralong, consilier Klaus Iohannis: Pentru a forma oameni adevărați, școala nu are nevoie de religie

Posted by on 11 Iun, 2016 in Cioburi, Semnate de Autor | 0 comments

Nota mea:
Sandra Pralong este consilier de stat la departamentul pentru relația cu românii din afara granițelor al Administrației Prezidențiale, numită de Klaus Iohannis anul trecut.
imageResize

FOTO: agerpres

Conform listei apărute în ziarul Ziua, aceasta a fost beneficiara unei burse a lui George Soros, despre care a scris pe pagina ei personală că ”selectia la “Soros” se făcea pe merit și încredere”.

De asemenea, între 1990 – 1991 conform aceleași surse, Sandra Pralong a fost reprezentant personal al lui Soros, mai excat co-președinte al asociației „Fundația Soros pentru o Societate Deschisă”.

Dar ce declara aceasta la sfârșitul anului trecut, chestionată fiind pe tema oportunității religiei în școli.

„Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni” (cei care cred ca noi) şi „răi” (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla? 
Read More