Actualitate

Premierul polonez avertizează: Nu vom accepta o Uniune Europeană cu mai multe viteze

Posted by on 12 Mar, 2017 in Actualitate | 2 comments

Varșovia avertizează că nu va fi de acord cu o Uniune Europeană cu mai multe viteze, unul dintre scenariile vehiculate în ultima perioadă cu privire la viitorul blocului comunitar, informează BBC News.

FOTO: activenews.ro

„Polonia nu va accepta o Uniune Europeană cu mai multe viteze”, a spus premierul Beata Szydlo. Această precizare vine în contextul în care polonezul Donald Tusk a fost reales în funcția de președinte al Consiliului European, în ciuda obiecțiilor reprezentanților țării sale. Totodată, premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat pe președintele Franței, Francois Hollande, că ar încerca să îi șantajeze țara. 
„Atunci când cineva îți spune că «dacă nu te comporți în mod adecvat nu vei mai primi fonduri», acest lucru este inacceptabil”, a spus Szydlo, citată de BBC News online.
Read More

Cum spionează CIA prin intermediul televizoarelor și telefoanelor mobile (WikiLeaks)

Posted by on 9 Mar, 2017 in Actualitate | 0 comments

Ultimele dezvăluiri ale site-ului WikiLeaks privind un amplu program de „hacking” al CIA surprind prin detaliile ce arată cum acest serviciu ar reuși să transforme în microfoane unele telefoane mobile inteligente și televizoare, chiar și atunci când acestea sunt închise, scrie miercuri publicația El Mundo într-un articol care descrie aceste practici de spionaj cibernetic, informează Agerpres.

FOTO: evz.ro

Site-ul coordonat de Julian Assange susține că se află în posesia a 8.761 de documente ale unității de spionaj cibernetic a CIA (unde lucrează circa 5.000 de persoane), cele mai multe conținând coduri ale programelor informatice utilizate în atacurile cibernetice executate de acest serviciu în întreaga lume, programe concepute adesea în colaborare cu serviciul britanic MI5.

WikiLeaks a anunțat că va publica numai o parte a acestor date, al căror volum este comparat de publicația The New York Times cu acela al faimoaselor cablograme ale Departamentului de Stat sau cu dezvăluirile lui Edward Snowden despre operațiunile de spionaj cibernetic realizat la scară globală de Agenția de Securitate Națională (NSA) a SUA și ar putea avea astfel un efect potențial devastator pentru CIA.

Dar unele dintre informațiile prezentate acum de WikiLeaks par desprinse la prima vedere din filmele cu James Bond, ele arătând cum, cu ajutorul unor programe informatice, telefoane mobile și televizoare pot fi transformate în microfoane prin comenzi de la distanță.

Este cazul programului denumit „Îngerul care plânge” („Weeping Angel”), de fapt un virus special conceput pentru televizoarele inteligente produse de compania Samsung. Odată ce infectează aparatul, „Îngerul care plânge” pune televizorul într-un mod „off” fals și înregistrează conversațiile din apropiere, pe care le expediază pe internet către un server secret al CIA.

Read More

Lovitură pentru Holzindustrie Schweighofer – a rămas fără certificat pentru procesarea lemnului

Posted by on 19 Feb, 2017 in Actualitate | 0 comments

Asociația pentru Certificare Forestieră (FSC) a retras definitiv certificarea și s-a disociat de compania Holzindustrie Schweighofer. În urma acestei decizii, Schweighofer nu va mai putea vinde pe piețele internaționale. Austriecii, surprinși de acest anunț, au afirmat că își vor intensifica eforturile de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România, informează activenews.

FOTO: neuerweg.ro

Asociația pentru Certificare Forestieră (Forest Stewardship Council) a decis să retragă definitv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Holzindustrie Schweighofer.  
 
La baza acestei hotărâri au stat numerosele sesizări venite din partea WWF și a altor ONG-uri, care au acuzat de mai multe ori compania austriacă că încalcă legea, anunță asociația.  De asemenea, activiști din trei țări (Germania, România și Austria) au înmânat o petiție semnată de 250.000 de cetățeni directorilor organizației, în 7 februarie, la sediul organizației din Bonn. Comunitatea de-clic a lansat această campanie în decembrie 2016, în momentul în care FSC a plasat compania austriacă într-o perioadă de probă.
Read More

După Cehia și Slovacia, Ungaria atacă și ea marile companii: Lidl și Aldi ne vând produse pentru Est la prețuri ca în Vest dar de altă calitate

Posted by on 18 Feb, 2017 in Actualitate | 0 comments

Încă o dată se dovedește că produsele care ajung în Europa de Est, fabricate de acceași companie care le distribuie și în Occident, sunt de o calitate mult inferioară celor vândute în Vestul continentului. Primii care au sesizat că multinaționalele aduc produse în care numai ambalajul este la fel în Est și în Vest, nu și calitatea, au fost cehii și slovacii. Acum o fac și ungurii, informează activenews.

FOTO: money.ro

Autoritățile de la Budapesta susțin că marile companii obișnuiesc să comercializeze produse de o calitate inferioară pe piața din estul Europei, chiar dacă este utilizat același brand și preț ca în țările din vestul Europei.
Oficiul Național pentru Siguranța Alimentelor (NEBIH) din Ungaria a analizat un număr de 24 de produse alimentare comercializate prin supermarketurile Lidl și Aldi. În urma analizei, s-a constatat că versiunea locală a napolitanelor Manner este mai puțin crocantă decât cea vândută în supermarketurile din Austria. De asemenea, analiza a identificat o altă diferență de calitate în ceea ce privește crema tartinabilă Nutella, care este mai puțin dulce în Ungaria decât în Austria.
Read More

Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugător american, în Marea Neagră, în largul coastelor României

Posted by on 17 Feb, 2017 in Actualitate | 0 comments

Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugător al Forțelor Navale americane aflat în Marea Neagră pentru un exercițiu militar coordonat de România și desfășurat în largul Portului Constanța, a acuzat marți seară un oficial american, notează activenews.

FOTO: activenews.ro

Incidentele militare au vizat distrugătorul american USS Porter și s-au produs pe 10 februarie în Marea Neagră, a declarat marți seară căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa, citat de site-ul agenției Reuters.

În momentul producerii incidentului, distrugătorul USS Porter participa la exercițiul naval „Scut Maritim 2017” („Sea Shield 2017”), desfășurat, conform Forțelor Navale americane, în Marea Neagră, în largul Portului Constanța, în perioada 1-10 februarie.

continuarea aici

Read More